Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2012 18:02:57

Gajdůšková k návrhu senátního návrhu zákona o sdružování v politických stran

Gajdůšková k návrhu senátního návrhu zákona o sdružování v politických stran

Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková je přesvědčena, že návrh zákona o financování politických stran, který bude na své nadcházející schůzi...

Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková je přesvědčena, že návrh zákona o financování politických stran, který bude na své nadcházející schůzi od středy projednávat horní komora parlamentu naplňuje požadavek veřejnosti na transparentní financování stran.

„Zásadním motivem předložení tohoto návrhu zákona je omezení korupčního potenciálu,“ říká Gajdůšková.

Podle ní jsou v návrhu podstatné limity na volební kampaně. „Je v zájmu občanů, aby výsledky voleb odpovídaly kvalitě programu stran a jejich kandidátů. Pouhé marketingové projekty se v politické praxi ukazují jako zhoubné,“ tvrdí místopředsedkyně Senátu. Domnívá se proto, že je také třeba doplnit limity na prezidentskou kampaň a zajistit tak rovnou soutěž případných kandidátů.

Gajdůšková se také domnívá, že strany by měly být motivovány k většímu zastoupení žen v parlamentu. „Pokud bychom chtěli být skutečně moderní demokracií, pak by bylo žádoucí financování politických stran nastolit tak, aby strany dávaly více žen na své kandidátky na volitelná místa,“ dodává Gajdůšková.

Alena Gajdůšková, místopředsedkyně Senátu PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama