Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2020 9:09:00

Jak funguje komise pro testování a kdo jsou její členové?

Jak funguje komise pro testování a kdo jsou její členové?

Pirátští poslanci Olga Richterová a Petr Třešňák podali písemnou interpelaci na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, v níž jej žádají o poskytnutí informací k základním otázkám, týkajícím se koordinace testování na přítomnost koronaviru.

 Dle dříve uvedených informací existuje neformální skupina, která se testování věnuje.

Piráti vznesli otázky, zda je tato skupina součástí Ústředního krizového štábu, kdo jsou její členové a jaké výstupy o fungování této skupiny existují. Vedle toho též navrhli oficiální začlenění skupiny do struktury ÚKŠ, pokud tomu tak již není.

Richterová, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku, k tomu uvedla: „Naším cílem a v zájmu všech občanů ČR je, aby logistika testování byla koordinovaná a fungovala jako celek, aby postupně docházelo k navyšování počtu odběrových sad i nastavení správné metodiky při hromadném testování. Je třeba, aby tato činnost co nejefektivněji směřovala na místa, která je třeba podchytit co nejdříve. To se týká zejména LDN a domovů pro seniory.“

Třešňák, který je místopředsedou Výboru pro zdravotnictví, doplnil: „O činnosti komise by měli mít přehled nejen všichni členové Ústředního krizového štábu, ale i další pracovní odborné skupiny při Centrálním řídícím týmu COVID-19 a také odborná veřejnost. Celkově je nutné zvýšit efektivitu testování a posílit důvěru veřejnosti v užité metody.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama