Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2020 13:22:44

Nabízíme pomocnou ruku živnostníkům a podnikatelům nejen z Jablonce

Nabízíme pomocnou ruku živnostníkům a podnikatelům nejen z Jablonce

Od 14. dubna zahájila činnost bezplatná poradna pro živnostníky a drobné podnikatele zasažené koronavirovou krizí. Konzultace jsou poskytovány e-mailem nebo osobně v poslanecké kanceláři Petra Beitla v Jablonci nad Nisou.

Po dodávce téměř 8 tisíc kusů respirátorů FFP2, která pomohla zejména zdravotníkům, pečovatelům, školám a školkám, ale i obcím v Libereckém kraji, tak přichází jablonecký poslanec Petr Beitl s další konkrétní pomocí.

Odborníci prostřednictvím e-mailu nebo při osobních konzultacích pomohou s orientací v systému státní podpory nabízené všem živnostníkům v souvislosti se škodami způsobenými vyhlášeným nouzovým stavem a opatřeními přijatými v rámci ochrany před šířením nového typu koronaviru.

Iniciativu vzešlou od místopředsedy místního sdružení ODS a daňového poradce Borise Pospíšila a poslance Petra Beitla jednoznačně vítá i Okresní hospodářská komora v Jablonci nad Nisou, která s poradnou spolupracuje. „Chceme lidem usnadnit orientaci ve státem nabízené pomoci, která bohužel není systematická a už prošla řadou změn. Chceme jim vysvětlit, kde a jak mohou žádat o náhradu pro své firmy, pro své zaměstnance atd.“ vysvětluje poslanec Beitl.

„Zorientovat se v neustále se měnícím systému státní pomoci není snadné, lidé se na mě a  na mé kolegy obrací s prosbou o pomoc, jsou zmatení. Jejich už tak komplikovanou situaci, do níž se dostali v důsledku  přerušení činnosti v souvislosti s opatřeními proti koronaviru, stát ještě více komplikuje složitostmi kolem slibované podpory. Je naší povinností jim pomoci a bezplatná poradna je logickým řešením,“ říká daňový poradce Boris Pospíšil.

Jak poradna funguje?

  • Dotazy můžete zasílat e-mailem na podnikatelska.poradna@gmail.com
  • K osobní konzultaci v poslanecké kanceláři na adrese Komenského 23/7 na pěší zóně v Jablonci nad Nisou je nutné je se předem objednat na telefonních číslech 777 025 101 nebo 603 489 934
  • K osobním konzultacím jsme k dispozici každé všední odpoledne mezi 14. a 17. hodinou
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama