Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2020 9:55:31

Postupné uvolňování mimořádných opatření musí být neustále pod kontrolou!

Postupné uvolňování mimořádných opatření musí být neustále pod kontrolou!

Podporujeme postupné uvolňování mimořádných opatření, ovšem pouze v případě, že se koronavirová situace nebude zhoršovat.

Rádi bychom v této souvislosti požádali občany, aby byli nadále ohleduplní k ostatním, a to hlavně k seniorům a nemocným, a dodržovali striktní hygienické zásady. Celý proces uvolňování musí být neustále kontrolován, vyhodnocován a na základě toho přijímána následná opatření.

Hnutí SPD je velmi ostražité k různým prohlášením vlády v souvislosti s koronavirovou pandemií. Různá prohlášení vlády nejsou jednotně zkoordinovaná, což je negativně vnímáno našimi občany. To v SPD zásadně odmítáme. Den po pondělním svátku velikonočním vláda představila plán uvolňování mimořádných opatření, který je veden s cílem dosáhnout ve výhledovém horizontu na konci prvního červnového týdne normálního režimu fungování naší společnosti. Nám v SPD je jasné, že ekonomika se v naší zemi musí zase postupně rozběhnout, ale současně s tím jednoznačně říkáme, že nelze nadřadit ekonomické zájmy nad životy lidí. Pro nás je prioritou zabezpečení zdraví, a to všech občanů bez rozdílu. V otázkách uvolňování mimořádných opatření musí mít hlavní slovo uznávaní odborníci, kteří následně dají doporučení vládě, co lze realizovat. V žádném případě by se zde neměly prosazovat zájmy některých politických subjektů nebo nátlakové hysterie některých médií.

Buďme rádi, že Česká republika zatím drží pandemii pod kontrolou, za což lze poděkovat také všem občanům, kteří dodržují přijatá opatření, dbají na hygienu a nosí ochranné roušky, které si povětšinou sami vyrobili. Naneštěstí, co se týče zajištění ochrany ohrožených skupin, těžce zdravotně nemocných, selhal stát úplně. Sehnat ochranný respirátor FFP3 je zcela nemožné a některé společnosti, nabízející je přes e-shopy, se záměrně dopouštějí podvodných jednání. Na základě dobrých výsledků v zabránění nekontrolovanému šíření onemocnění covid-19 chystá vláda od 20. dubna 2020 postupně uvolňovat přísná omezení a zákazy, které od poloviny března utlumily běžný život i ekonomiku. Postupně se začnou otevírat obchody a provozovny služeb, částečně a jen pro některé žáky se otevřou školy. Řada větších akcí se dál ruší nebo přesouvá a v zemi nadále platí omezení pohybu a cestování.

Vláda v úterý představila plán rozvolňování restriktivních opatření. Obchody, služby nebo památky se mají otevírat a kulturní a sportovní akce obnovovat v pěti etapách, a to od 20. dubna do 8. června. K návratu k běžnému životu by měla také pomoci takzvaná chytrá karanténa, která by měla za pomoci moderních technologií umožnit urychlené zjišťování potenciálně nakažených.

Hnutí SPD podporuje pomalé uvolňování mimořádných opatření, ale zároveň upozorňuje na to, že na onemocnění covid-19 zatím neexistuje efektivní léčba, hodně aspektů se o této nemoci ještě neví, ani lék a vakcína ještě nejsou v dohledu, a proto jakýkoliv nárůst počtu nakažených se musí ihned projevit ve zpřísnění uvolňovaných opatření. Tímto bychom chtěli apelovat a požádat občany, aby i nadále dodržovali všechna nařízená opatření a doporučení, např. zachovávali od ostatních lidí dostatečný odstup, nosili roušky a dbali na zvýšenou hygienu. Nouzový stav zatím platí do konce dubna a v případě potřeby budou o jeho prodloužení opět rozhodovat poslanci. Poslanci za hnutí SPD se v případě hlasování vždy budou opírat o doporučení odborníků a jednat v zájmu našich občanů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama