Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2020 12:31:00

Je nutné rychle pomoci, ale ne na úkor jiných

Je nutné rychle pomoci, ale ne na úkor jiných

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům jednání Senátu v tomto týdnu

 Když se tak ohlédnu k jednání Senátu v tomto týdnu, jsem docela spokojený. Vláda trochu zneužívá nouzovou dobu a se svou hlasovací mašinou ve Sněmovně nám posílá k posouzení řadu zmetků. Jsem rád, že jsme mnohé z nich vrátili, vesměs s pozměňovacími návrhy, které je vylepší.

Je samozřejmě nutné v této době rychle pomoci, ale ne na úkor jiných. O mnohých jsem vám již referoval, ale teď bych se zmínil ještě o jednom. Říkáme mu v TOP 09 Zákon o rozpočtové neodpovědnosti a Senát ho vrací zpět do Sněmovny, aby byl zamítnut.

Navzdory opozici i Národní rozpočtové radě si vládní většina protlačila rozvolnění pravidel pro zadlužování, které by vládě umožnilo zatnout obrovskou dluhovou sekeru, kterou současný zákon nepovoluje. Co na tom, že přesně pro takové případy ten zákon je?!

Když jsme v posledních letech varovali před projídáním růstu a rozpouštění rezerv, tak bylo jasné, že ty zdroje budou chybět. A nyní chybí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama