MUDr. Věra Procházková

  • ANO 2011
  • Karlovy Vary
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2020 18:47:00

Nechte nám je tady. Jde jenom o tři měsíce

Nechte nám je tady. Jde jenom o tři měsíce

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 22. dubna 2020, návrh zákona o zvláštních pravidlech pro výkon povolání lékaře a nelékařských zdravotnických povolání osobami, které získaly odborné vzdělání v jiném než členském státě EU.

Děkuji za slovo. Dobrý den všem. Mě hrozně uráží, jak tady mluvíte o osobách. Nikdo z vás - a především z vás lékařů, kteří pracujete ve fakultních nemocnicích a vůbec nevíte, jak to vypadá v okresních nemocnicích, s těmi lidmi nemluvil. Jde o lidi, kteří jsou tady delší dobu, ti lidé mluví perfektně česky, já s nimi pracuji, vím o nich velmi dobře. A ti lidi potřebují, aby tady mohli složit ty zkoušky, mají omezený čas na to, aby tady byli, aby měli pracovní víza apod. Pro ně je velmi složité potom získávat prodloužení. Takže o tyto lidi jde a nám v těch nemocnicích velmi dobře pomáhají. Tito lidé zastoupí ty vysoce erudované naše lékaře, kteří půjdou na ty vysoce potřebná a erudovaná pracoviště. Tito lidé budou pracovat na těch standardních internách, na kterých nám bohužel chybí. A bohužel je to taky proto, že ti lékaři jsou koncentrováni v těch fakultních nemocnicích ve velkých městech a do těch okresů prostě nejdou. Takže neberte nám je, nechte nám je tady. Jde jenom o tři měsíce, aby mohli složit ty zkoušky. Většina z nich na to opravdu má. A ti, co to neuměli, ti už jsou dávno pryč.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama