Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2020 10:31:59

Je skandální, že EU i NATO tolerují agresivní akce Turecka proti Řecku!

Je skandální, že EU i NATO tolerují agresivní akce Turecka proti Řecku!

Řecko musí zamezit šíření koronaviru mezi imigranty a střežit hranici s Tureckem.

Velmi napjatá je situace v Řecku, které řeší dva velmi důležité úkoly. Za prvé musí střežit svoji hranici s Tureckem, aby zabránilo nelegálním imigrantům ve vstupu na řecké území, a dále musí učinit taková opatření, aby se nemoc covid-19 nerozšířila mezi imigranty, kteří pobývají v řeckých uprchlických táborech. Velmi těžkým úkolem je i udržení zvládnutelné situace v samotných imigračních táborech. Obavy z chování imigrantů má čím dál více Řeků, především těch, kteří žijí na řeckých ostrovech, kde byly imigrační tábory vybudovány.

Hnutí SPD podporuje úsilí nové řecké vlády, která se razantně postavila k ochraně svých hranic, aby zamezila nelegálním vstupům imigrantů z Turecka. Tento konflikt mezi Řeckem a Tureckem trvá již téměř dva měsíce a Řekové za využití všech svých dostupných zdrojů, především výrazného počtu nasazených policistů, zabraňují, aby nastala nová migrační vlna. Zcela nás zaráží, že Evropská unie i NATO na tuto situaci nereagují a spíše vyčkávají, jak vše dopadne.

Velkým problémem, který řeší Řekové, je zabránění přenosu nemoci covid-19 v řeckých uprchlických táborech, neboť propuknutí epidemie koronaviru mezi uprchlíky v Řecku by bylo těžko zvladatelné. Přeplněné jsou uprchlické tábory v Egejském moři a z tohoto důvodu plánuje řecká vláda převoz více jak 2.300 imigrantů z těchto táborů. V rámci tohoto preventivního opatření by se mělo jednat o starší a nemocné osoby. Ubytovat je chce v prázdných ubytovacích zařízeních. Dle zpráv ČTK řecké úřady na základě obavy z rozšíření nákazy mezi žadateli o azyl, kteří pobývají v neutěšených podmínkách v táborech na řeckých ostrovech, představily plán pro ten nejhorší scénář, tedy rychlé šíření nákazy. Zdraví a nemocní mají být striktně odděleni a menší skupiny následně evakuovány, ale ne na pevninu, ale do prázdných lodí, sportovních stadionů či do prázdných hotelů na ostrovech.

Další problém s imigranty může nastat v důsledku jejich nepokojů a chování v uprchlických táborech. ČTK zveřejnila, že v noci na 19. dubna 2020 došlo v jednom z největších řeckých táborů pro imigranty Vial na ostrově Chios ke střetu mezi zde ubytovanými běženci a místní policií. Imigranti zde zapalovali ohně, při kterých shořela kantýna, několik aut, obytných buněk a stanů. Zničeno bylo i zařízení využívané azylovou službou, kde byla shromažďována administrativa. Dle sdělení zástupce řeckého ministra pro uprchlíky Manose Logothetise se při požáru nikdo nezranil a tři lidé byli zatčeni za účast na násilnostech. Důvodem nepokojů byla smrt starší Iráčanky, která trpěla horečkou. Imigranti obvinili úřady, že se úředníci pracující v táboře Vial nepostarali o tuto 47letou ženu. Test na koronavirus byl u této irácké žadatelky o azyl negativní.

Hnutí SPD stále spatřuje velké nebezpečí hrozící nám ze strany Turecka, které chce postupně dosáhnout islamizaci Evropské unie. Toto jeho úsilí podporuje svou nečinností Evropská unie i NATO. Je hanba České republiky a vlády hnutí ANO, ČSSD a KSČM, že podporuje tento zbabělý postup EU a NATO, který nahrává imigraci a islamizaci pod řízením Turecka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama