Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2020 14:24:57

Odložení plateb DPH lze! Ministryně Schillerová nemá pravdu

Odložení plateb DPH lze! Ministryně Schillerová nemá pravdu

Ministryně financí Alena Schillerová se ohradila proti návrhu poslance a místopředsedy KDU-ČSL Jana Bartoška, aby stát umožnil malým a středním firmám odklad plateb DPH za období března až června letošního roku do konce roku 2020.

Podle ministryně to neumožňuje příslušná Směrnice EU. Jan Bartošek takový argument odmítá.

To, co říká paní ministryně není pravda. Směrnice EU umožňuje odvod DPH státu až po proplacení faktur. Nejedná se o změnu platby DPH, ta bude řádně zaplacena, ale až poté, co budou zaplaceny faktury. Já jsem si k tomu zajistil právní rozbor a směrnice umožňuje ČR aby takto postupovala. Když jsem se paní ministryně naposled dotazoval na plénu Sněmovny a dokládal to, tak mi neodpověděla,“ uvedl Jan Bartošek.

„Navrhl jsem zastropování do obratu 10 milionů korun měsíčně. Je to tedy pomoc především malým a středním firmám. Je jen na uvážení každého členského státu, jestli takové opatření zavede. V našem případě stát o peníze nepřijde! Bude to jen velká a cílená pomoc těm, kteří to teď opravdu potřebují,“ doplnil Jan Bartošek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama