Mgr. Pavel Franěk

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2020 13:06:00

Kraj Vysočina přispěje městům na provozy Senior a Family Pointů

Kraj Vysočina přispěje městům na provozy Senior a Family Pointů

Pavel Franěk, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí informoval, že fungování Senior a Family Pointů v Pelhřimově, Havlíčkově Brodě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou podpoří kraj letos celkovou částkou 1,44 milionu korun.

Pracoviště v Jihlavě spadá přímo pod krajský Domov Ždírec a je financováno krajem jako příspěvková organizace. V roce 2019 navštívilo Pointy na Vysočině téměř 28 000 tisíc klientů a nárůst návštěvnosti oproti předchozímu roku stoupl o 3 250 klientů. Kraj Vysočina podporuje provoz rodinných a seniorských center od roku 2014. Včetně letošního příspěvku pomohl jejich provozu už souhrnnou částkou více jak 6,5 miliónů korun.

První provozovaný Family Point mohli začít využívat už v roce 2011 klienti v prostorách Městského úřadu v Třebíči. Od roku 2017 mohou služby Pointů využívat občané všech okresních měst a jejich spádových oblastí. „Mezi nejoblíbenější aktivity organizované Pointy patří vzdělávání rodičů a seniorů formou přednášek a seminářů, zaměřených na jejich osobní rozvoj či péči a výchovu dětí. Využíváno je také individuální poradenství, tvořivé dílny, zdravotní cvičení, sportovní či mezigenerační aktivity,“ vyjmenovává činnosti Pointů Pavel Franěk.

Velký podíl na úspěšnosti poskytování služeb mají pracovníci Pointů, kteří vychází klientům vstříc a upravují nabídku služeb dle aktuálních potřeb. Většina Pointů fungovala i v době letošního jara, kdy mimo jiné  pomáhala překonávat seniorům i rodinám sociální odloučení z důvodu přísných epidemiologických nařízení. Kontaktní pracovnice se věnovaly šití a distribuci roušek, zajišťovaly nákupy pro osamělé seniory a telefonicky či mailově s nimi udržovaly pravidelný kontakt. Úspěch ve Family Pointech měly i online přednášky, se kterými plánují pokračovat i nadále. V tuto chvíli je provoz ve všech Family a Senior Pointech obnoven, kontaktní pracovnice se však věnují pouze individuálnímu poradenství, hromadné akce (přednášky, cvičení, dílny) zatím neprobíhají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama