Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2012 19:57:19

Veletrh cestovního ruchu v Brně 2012 a Světový pohár v biatlonu

Veletrh cestovního ruchu v Brně 2012 a Světový pohár v biatlonu

Poslankyně Jana Fischerová píše o významu těchto významných událostí v oblasti cestovního ruchu.

Patřím již k pamětníkům, kteří pravidelně navštěvují Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu, proto mohu i trochu porovnávat. Letošní veletrh GO a Regiontour se odehrával jen ve 2 pavilónech. Pamatuji doby, kdy areál výstaviště byl např. v 5 pavilónech, zejména mnohem  bohatší byla účast cestovních kanceláří a agentur. Rok  od roku je  pestřejší zastoupení  krajů, měst a obcí, třebaže jejich prezentace se poprvé  objevila na veletrhu až  o rok  později, letos proběhl již 21. ročník Regiontouru.

Zajímala mě především prezentace a nabídka Kraje Vysočina, kde se letos  prezentovalo celkem 43 subjektů z řad měst, obcí mikroregionů a podnikatelů.

Hlavním lákadlem stánku byla pozvánka na Světový pohár v biatlonu do Nového Města na Moravě, který probíhal souběžně s veletrhem cestovního ruchu.  Zde jsem si Vyzkoušela laserovou střelnici, na kterou stříleli závodníci biatlonu. Kdo chtěl, mohl se nejdříve projet na trenažeru a zvýšit si rychlost tepu, poté teprve střílet na cíl.

Kraj Vysočina patří  mezi  kraje s nejčistším ovzduším a láká  zejména v rámci aktivní  domácí dovolené. Proto i prezentace našeho kraje byla zaměřena na tzv. „Aktivní Vysočinu“, návštěvníci si mohli odnést nové mapy Adrenalin na Vysočině, Zima na Vysočině, Památky Unesco a celou řadu dalších. Uvítala jsem právě nově vydaný přehledný materiál o možnostech lyžování v Kraji Vysočina, kde jsou uvedeny veškeré kontaktní informace. Aktuální informace o provozu vleků je možné zjistit také na internetové adrese www.lyze-vysocina.cz.

Největší zájem o náš kraj mají zejména turisté domácí, jen  do 10 % bývá vytíženost hotelů hosty ze zahraničí. Věřím, že právě letošní ročník Světového poháru v biatlonu zvýší návštěvnost Kraje Vysočina. Zatěžkávací zkouška byla přípravou na MS v biatlonu 2013 v Novém Městě na Moravě a dopadla velmi dobře. Navštívila jsem v areálu konání SP v biatlonu také Ski hotel, který byl rekonstruován s příspěvkem z evropských peněz. Nedovedu si ani představit, že by tyto závody neměly k dispozici právě tento  hotel s wellness vybavením. Organizátorům této akce patří  velké poděkování, protože vše bylo  na jedničku.

Uvědomila jsem si, že jsou u nás na Vysočině realizované projekty s dotacemi, které nám pomáhají dostat se mezi světové sportovní soutěže. Abychom přilákali k nám do kraje nové návštěvníky, je třeba dobrá infrastruktura, správná marketingová nabídka, kvalitní ubytování s doplňujícími balíčky služeb a regionální = české a moravské speciality v místních restauracích. Pak už jen dodat potřebný úsměv ! Vítejte u nás !

Jana Fischerová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama