Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2020 20:02:00

Letní dětské tábory budou, tlak na vládu se vyplatil

Letní dětské tábory budou, tlak na vládu se vyplatil

Děti mohou vyrazit na letní tábory od 27. června. Dohodli se na tom zástupci organizátorů táborů s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou. Tábory se budou konat při zachování příznivé epidemiologické situace a za dodržení hygienických podmínek.

 Velkou zásluhu na otevření táborů mají také poslanec Marek Výborný a senátor Lumír Kantor. Oba opakovaně apelovali na vládu, aby co nejdříve oznámila termín a podmínky, za kterých se tábory mohou konat. Detailní informace ministerstvo zdravotnictví teprve oznámí.

Senátor Lumír Kantor, jenž je zástupcem čestného skautského parlamentního oddílu, zprostředkoval důležitou schůzku se zástupci organizací pořádajících letní dětské tábory a hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou. Na setkání se obě strany domluvily na tom, že se letní tábory mohou začít konat od začátku prázdnin. „Podmínky předložené ministerstvem zdravotnictví jsou reálné. Myslím, že pro děti a jejich vedoucí jsou přátelské a tábory pro ně budou odměnou za těch několik uplynulých složitých měsíců,“ komentoval jednání Kantor.

Výborný v předešlých dnech vyzýval ministra zdravotnictví, aby urychlil jednání o otevření dětských táborů, na jejichž podmínky organizátoři netrpělivě čekali. „Tohle je zásadní zpráva pro všechny, kteří chystají letní tábory, i pro rodiče. Jsem rád, že apely KDU-ČSL, mé i senátora Lumíra Kantora byly vyslyšeny. Díky moc,“ uvedl po zveřejnění termínu Výborný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama