Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2020 4:33:00

Konec starých exekucí v Česku

Konec starých exekucí v Česku

Komentář na facebookovém profilu k návrhu novely exekučního řádu

 Představil jsem návrh KDU-ČSL k novele exekučního řádu, kterým se chceme vypořádat s tíživým dědictvím minulosti, astronomicky rostoucími úroky, penále atd., prostě nabídnout nový restart. Dnes čelí 4,5 miliónu exekucí bezmála 800 000 občanů. K těm směřuje tato možnost Milostivého léta.

Co konkrétně přináší?

Dlužíš-li státu či organizaci s podílem státu, zaplať jistinu, symbolický poplatek 500,- na náklady řízení a Tvá exekuce je ukončena.

Dlužíš-li soukromé osobě, zaplať jistinu a maximálně jednou tolik na nákladech, penále, úrocích apod. a jsi opět volný. Ani jedno neplatí u vymáhání výživného, náhrad škod a peněžitých trestů u úmyslných trestných činů.

Férová nabídka nového začátku a zároveň jistota pro všechny věřitele, že minimálně dluh ve výši jistiny jim bude uhrazen. A ani náklady řízení nejsou pominuty ani v jednom řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama