Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2012 11:47:48

Chování ministra Dobeše...

Chování ministra Dobeše...

Chování ministra Dobeše připomíná předlistopadové totalitní praktiky pohlavárů

Sociální demokracie považuje za nepřijatelné chování ministra školství Josefa Dobeše, který odmítá veřejnosti sdělit, kolik peněz vyplácí svým nejbližším úředníkům na odstupném.

Pane ministře, je potřeba vám zřejmě připomenout základní fakta - peníze, které tak ochotně rozdáváte, máte coby vysoký představitel státu pouze ve správě, jsou to peníze daňových poplatníků a ti mají plné právo vědět, jakým způsobem a komu je poskytujete. 

Chování Josefa Dobeše, který velkopansky odmítá občanům zdůvodnit odměny státních úředníků, připomíná autoritářské praktiky pohlavárů z předlistopadové doby 1989. ČSSD zásadně protestuje proti snaze návratu takového chování ministrů ve smyslu „stát jsem já“, který svou politikou prezentuje ministr Dobeš.
 
ČSSD považuje takové chování ministra české vlády za neobhajitelné a při nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny proto budeme Josefa Dobeše interpelovat tak, aby jasně a detailně doložil všechny odměny, které ze státní kasy svým věrným rozdává.

Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama