RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2020 10:45:00

Tchaj-wan nesmí zůstat za dveřmi

Tchaj-wan nesmí zůstat za dveřmi

Komentář na facebookovém profilu k petici Světovému zdravotnickému shromáždění (WHA) k účasti Tchaj-wanu jako pozorovatele na jednání WHO

 Připojil jsem se k následující petici estonského kolegy Urmase Paeta ministrům zdravotnictví členských států Evropské unie, aby nenechali Tchaj-wan stát za dveřmi, protože si to Čína přeje.

„Koronovirová krize bude dominovat Světovému zdravotnickému shromáždění (WHA) 18. - 19. května v Ženevě, které proběhne prostřednictvím ministerské videokonference.

Protože virus nezná hranice, národnosti a ideologie, musí svět sdílet všechny dostupné informace a odborné znalosti, které mohou být užitečné v boji proti pandemii.

Proto vás my, níže podepsaní členové Evropského parlamentu a národních parlamentů, žádáme, abyste trvali na tom, aby se Světová zdravotnická organizace (WHO) vrátila k pragmatickému protokolu - praktikovanému od roku 2009 do roku 2016 - a pozvala Tchaj-wan jako pozorovatele k tomuto formátu schůzek.

Tchajwanské vládě se úspěšně podařilo omezit šíření viru navzdory zeměpisné blízkosti Tchaj-wanu k ohnisku viru.

Spojené státy, Kanada, Austrálie a Nový Zéland oficiálně podpořili návrat k formátu 2009 - 2016.

Žádáme proto, aby byl tchajwanský ministr zdravotnictví a sociální péče pan Chen Shih Chung pozván na letošní virtuální videokonferenci WHA jako pozorovatel a aby se s námi podělil o úspěšné zkušenosti Tchaj-wanu s řešením pandemie COVID-19.

Dále žádáme, aby Světová zdravotnická organizace usnadnila Tchaj-wanu přístup k účasti na všech schůzích, mechanismech a činnostech Světové zdravotnické organizace.

V zájmu pragmatického vědeckého přístupu ke globálnímu zdraví se těšíme na vaši pozitivní odpověď.

Děkuji a přeji vše nejlepší.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama