Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2012 18:29:25

B. Sobotka k záměru vlády vyvolat referendum k dohodě o rozpočtové unii

B. Sobotka k záměru vlády vyvolat referendum k dohodě o rozpočtové unii

ČSSD dlouhodobě podporuje referendum jako možnost, aby se občané mohli přímo vyjádřit k důležitým otázkám celostátního významu. Nechceme jít ale cestou jednorázových zákonů o referendu, vláda P. Nečase je používá příliš úzce a účelově.

Usilujeme o prosazení obecného ústavního zákona o referendu, který dá trvale možnost vyvolat všelidové hlasování nejen vládě, ale také občanům. Nedávno jsme takový zákon znovu předložili do Poslanecké Sněmovny.  Pokud ho vládní strany konečně podpoří, může se v budoucnu konat referendum i ke smlouvě o rozpočtové unii.
 
V takovém referendu bychom jako sociální demokraté doporučili občanům hlasovat pro naši účast v rozpočtové unii. Jsme pro rozpočtovou stabilitu a omezování zadlužování v Evropě, na základě této dohody si ale také přejeme zavedení celoevropské daně z finančních transakcí, zrušení daňových rájů a harmonizaci firemních daní.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama