Ing. Jiří Kadeřávek

Svobodu (nekoupíte, tu) si volíte
  • Piráti
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2020 8:36:07

Svoboda je i o výběru potravin!

Svoboda je i o výběru potravin!

K návrhu na omezení potravin z dovozu se k ANO a SPD připojili poslanci KSČM a Trikolóry. Nepřekvapivě. Ale také ČSSD, ODS a KDU-ČSL! A to je na pováženou. Co je to za zvláštní koalici?

K návrhu na omezení potravin z dovozu se k ANO a SPD připojili poslanci KSČM a Trikolóry. Nepřekvapivě. Ale také ČSSD, ODS a KDU-ČSL! A to je na pováženou. Co je to za zvláštní koalici?

Ti všichni se chtějí vracet do minulosti a udělat z nás opět skanzen Evropy. Zásadně nesouhlasím, aby někdo rozhodoval za svobodné občany, co chtějí konzumovat. Doufal jsem, že tohle zastaralé myšlení už vymizelo, ale jak vidno, u části opozice stále přetrvává. A to mne docela děsí.

Nepůjdeme tedy cestou vylepšování tržního prostředí a daňových pobídek, moderních pěstebních technologií, zahrnování externalit do ceny zboží, ale cestou budování bariér, protekcionismu na úkor druhých a zákazníka. Reakce okolí bude rychlá a nepříjemná. Před čechy se budou zavírat nejen hranice, ale také obchody. Reciproční opatření nás jako otevřenou ekonomiku mohou velmi bolet.

Nepříjemně mne přitom zaskočila účast poslanců KDU-ČSL a ČSSD. V případě KDU-ČSL dokonce jejího předsedy. Co přijde na řadu příště, naše ústava? A jak šlechetná budou zdůvodnění. Krapet izolacionismu, krapet ochranářství, trochu zelené demagogie, hodně populismu a tmářství. A kdo se zastane naší svobody? Zřizujeme si stát proto, aby nás omezoval? Aby zavíral hranice před zahraničním zbožím?

Věřím, že občané chtějí sami rozhodovat o tom, zda budou podporovat místní produkci a že, je-li kvalitou srovnatelná, jí dají přednost. A tak doufám, že svůj názor na svobodu výběru potravin vyjádří u volebních uren. To je místo, kde se o ní rozhoduje. To je i důvod, proč kandiduji do Senátu. Nechci, aby výdobytky Sametové revoluce pomalu likvidoval plíživý návrat starých časů. Prosím pamatujte si, kdo je tu opozice a kdo je ochoten si s našimi svobodami tak nepěkně zahrávat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama