Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2020 17:12:00

Kasa měst, obcí a krajů to nevyřeší

Kasa měst, obcí a krajů to nevyřeší

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny 27. května 2020 k zákonu o kompenzačním bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS CoV-2

 Děkuji za slovo.

Když jsem poslouchal, tu diskuzi, která tady probíhala - a tady se argumentovalo tím, co dostáváme z Evropské unie a co my tam dáváme. Ale vlastně se tady vůbec neargumentuje tím, co nás stojí aplikace celé řady nesmyslů, které ta Evropská unie a Evropská komise vymýšlí. Viz GDPR a viz celá řada věcí, které my v tuto chvíli musíme platit, a nárůst administrativy a byrokracie, které v České republice vyrostly.

My jsme zrušili okresy a říkali jsme malé kraje. Dneska kraje přikupují další a další baráky a vytváříme a vytváříme, protože evropská byrokracie nás zahlcuje stovkama a tisícovkama různých administrativních úkonů, které musíme platit. A regulují náš průmysl, vymýšlí pořád nějaké ekologické záležitosti, které jsou mnohdy nesmysl, a jediný, komu to vyhovuje, je německý průmysl, kdy přebytky německého rozpočtu jsou vysoké. Takže nepřehánějme to s těma věcma.

Druhá věc. Mluvíme tady o penězích z rozpočtů měst a krajů. Rozhodujeme tady o někom. Ptali jsme se těch krajů? Jaké je stanovisko Asociace krajů, jaká jsou stanoviska Svazu měst a obcí? K tomu úkonu, který tady děláme. Tady starostové a celá řada lidí z praxe jasně a srozumitelně argumentují, co to pro ně bude znamenat. Já jsem pana Gazdíka poslouchal. Málokdy spolu souhlasíme, ale v tomto určitě. Přece nemůžeme na úkor toho, že vytváříme jako pomoc, tu pomoc vlastně těm lidem, nebo tu šanci přežít ten problém, vzít.

Já si myslím, že bychom měli hledat jiné cesty. A tou cestou, jak jsem tady říkal, je prostě státní kasa. Ta kasa těch měst, obcí a krajů to nevyřeší, zhoršíme tu situaci těch lidí. To jsem chtěl upozornit a to je stanovisko i klubu SPD.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama