ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2020 11:40:00

Panika opravdu není na místě

Panika opravdu není na místě

Komentář na facebookovém profilu k obavám z nákazy koronavirem

 Řada lidí má stále velké obavy z nákazy koronavirem. A tak sotva skončila prvotní panika (kterou neodsuzuji, protože skutečně nikdo nevěděl, jak se u nás virus zachová, někteří se začínají bát znovu. Konkrétně podzimu a zimy, kdy na nás zaútočí respirační onemocnění a podle některých prognóz by koronavirus mohl o sobě dát vědět.

Opravdu jsem přesvědčen, že přílišné obavy nejsou na místě, zvláště za předpokladu, že se lidé v období zvýšeného výskytu virových onemocnění budou chovat zodpovědně, což by ostatně měli dělat vždy. Lidé umírají. To je bohužel neměnný fakt. Odcházejí vinou nejrůznějších diagnóz a nařizovat proti nim plošná opatření a nařízení jednoduše není možné.

Koronavirus se statistikami počtu zemřelých nijak „nezamával, dokonce v letošním roce, jak dokazuje tabulka s čísly Českého statistického úřadu, zatím zemřelo méně osob, než tomu bylo za stejné období v letech předešlých. Nenechme se proto ovládnout zbytečným strachem a stresem – nakonec vždyť právě ten zdraví škodí nejvíc

tabulka

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama