Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2020 18:19:00

Pan Kalousek opět ukázal, jak vnímá demokracii

Pan Kalousek opět ukázal, jak vnímá demokracii

Komentář na facebookovém profilu k prohlášení poslance TOP 09 Miroslava Kalouska o vystoupení z církve kvůli zvolení Hany Lipovské do Rady ČT

 Šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek zvažuje, že kvůli počínání kardinála a pražského biskupa Dominika Duky vystoupí z katolické církve. Důvodem je to, že Duka do Rady České televize prosazoval ekonomku a kritičku veřejnoprávní televize Hanu Lipovskou. Ta dostala i mojí podporu. Pan kardinál ocenil její statečnost a pokoru, s jakou po několik měsíců dokázala čelit vyloženě nenávistné a naprosto nepochopitelné kampani některých zájmových skupin. A já za sebe dodám, že jsem také rád, že byla Hana Lipovská Sněmovnou zvolena novou členkou Rady.

Pan Kalousek opět ukázal, jak vnímá demokracii on, ale i jeho partajníci a kolegové z demagogického bloku. Rada České televize se má skládat z lidí, kteří reprezentují jednotlivé názorové proudy v naší společnosti. Tak to vidí zákon a zdravý rozum. Tak je ostatně složená třeba i Sněmovna. Kalouskové to ovšem vidí opačně, vládnout by měl jen jeden názor a samozřejmě ten jejich, ten který se velkohubě ohání demokracií, ale který ve skutečnosti demokracii smrtelně nenávidí a to proto, že obyčejné lidi považuje za nesvéprávné hlupáky a vládu chce jen názorově spřízněnou elitu.

Otírat se navíc kardinála Duku, který na rozdíl od pana Kalouska prokázal v dřívějších časech nejen velkou statečnost, ale také velkou mravnost a charakter, je už hodně velké chucpe. Na druhou stranu ještě horší by bylo, kdyby člověk jako pan Kalousek pana kardinála začal vychvalovat. To bych se musel začít ptát, kde pan kardinál dělá chybu. Naštěstí na pana kardinála a jeho odvahu postavit se politickému a mediálnímu mainstreamu, můžeme být jen hrdí a děkovat skutečně bohu, že takovou morální autoritu v zemi i v církvi máme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama