Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2020 7:12:17

Hnutí SPD už pět let hájí a prosazuje přímou demokracii a tvrdě odmítá diktát EU

Hnutí SPD už pět let hájí a prosazuje přímou demokracii a tvrdě odmítá diktát EU

Dnes oslavujeme 5. výročí založení hnutí SPD. Jsme čtvrtým nejsilnějším politickým uskupením v zemi a za svou dobu působení na naší politické scéně jsme si našli své příznivce a podporovatele, kterých si velmi vážíme.

Dne 2.6.2015 byly naše stanovy zaregistrovány Ministerstvem vnitra České republiky, čímž oficiálně vzniklo hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Hnutí SPD hned od svého založení v roce 2015 začalo prosazovat svůj program, který oslovil řadu našich občanů, o čemž svědčí i to, že se dva roky po založení stalo jednou z devíti uskupení, které se dostaly do Poslanecké sněmovny. Tento úspěch vzešel z výsledků voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se uskutečnily 20. a 21. října 2017. Naše hnutí v nich skončilo na čtvrtém místě se ziskem 10,64 procent, což nárokovalo zisk 22 poslaneckých mandátů. Od té doby se dle zveřejňovaných průzkumů SPD stále drží mezi nejsilnějšími politickými uskupeními v zemi, za což děkujeme našim voličům.

Hnutí SPD je jedinou parlamentní stranou, která prosazuje národní zájmy a tradiční hodnoty, hájí prvky přímé demokracie a prosazuje vypsání referenda o vystoupení České republiky z Evropské unie. V Parlamentu ČR stále prosazujeme přímou volbu a odvolatelnost politiků a soudců a také jejich osobní, hmotnou a trestní odpovědnost. Též nevzdáváme naší prioritu – široký zákon o referendu. V Poslanecké sněmovně všichni naši poslanci podporují zákony, které pocházejí z autorské dílny SPD a jsou plně v souladu s naším programem. Podporujeme i zákony předložené ostatními parlamentními stranami, které jsou ve shodě s naším programem a jsou přínosné pro naše občany. Podpořili jsme navýšení důchodů i zvýšení rodičovského příspěvku (v obou případech jsme předložili vlastní návrhy, které by byly pro cílové skupiny výhodnější).

Za velký úspěch považujeme, že Poslanecká sněmovna v listopadu 2019 přijala naši novelu zákona o majetku státu, která zvyšuje a upřesňuje přímou hmotnou odpovědnost subjektů a osob při hospodaření s veřejným majetkem a penězi. Podařilo se tak prosadit zákon, který považujeme za zásadní v rámci programových bodů hnutí SPD. Další z našich prioritních zákonů, zákon o referendu, byl přijat poslanci ve velmi vykastrované verzi, neboť ostatní strany zastoupené v Parlamentu chtějí, aby občané neměli právo projevit svou vůli referendem k nejdůležitějším záležitostem, a aby bylo kvůli téměř nesplnitelným podmínkám prakticky nemožné, aby mohli tímto způsobem hlasovat. Původní návrh SPD počítal s tím, že k vyvolání referenda by stačilo 100 tisíc podpisů voličů bez povinného kvóra účasti a bylo by možné hlasovat také o všech důležitých otázkách včetně členství ČR v EU či v NATO.

V souladu s naším bodem proti islamizaci naší země jsme zpracovali návrhy zákonů o zákazu propagace islámské ideologie, o zákazu islámského zahalování a další. Hnutí SPD též zpracovalo Ústavní stížnost proti cenám elektřiny, ve které požadovalo, aby se ceny vrátily na úroveň roku 2018. Byli jsme také spolupředkladateli zákona na zrušení EET do obratu 1 mil. Kč ročně, kde jsme navrhovali paušální daň dle oboru činnosti. Předložili jsme novelu autorského zákona, ve které navrhujeme zbavit povinnosti platit autorské poplatky (OSA atp.) provozovny, jako jsou restaurace, kadeřnictví, hotely, zdravotní zařízení atd. Řada námi předložených návrhů zákonů bohužel vládní koalice ve Sněmovně nepodpořila, ale my to nevzdáváme. Zde jako příklady uvedu návrh zákona ohledně pomoci lidem v dluhových pastech, ve kterém navrhujeme, aby mohl dlužník platit přednostně jistinu dluhu, a nikoliv nejprve náklady a úroky, jako je tomu v současnosti. Prosazujeme také zestátnění exekutorů.

Vláda též odmítá komplexní novelu námi předloženého zákona, která má ukončit zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými osobami. Též jsme předložili zákon o minimálním důstojném důchodu tak, aby se nikdo nedostal pod hranici chudoby a až od této částky vyplácet důchod dle zásluh. Do Sněmovny jsme předložili také zákon, který má zprůhlednit transparentnost financování politických neziskovek financovaných ze zahraničí. Plně podporujeme neziskové organizace pomáhající našim lidem, například seniorům, invalidům či dětem. Odmítáme však, aby humanita byla zástěrkou pro prosazování politických zájmů nadnárodních globalistů. Poslanecký klub SPD též navrhl a podal do Sněmovny novelu trestního zákoníku s cílem posílení institutu tzv. nutné obrany. Nová úprava prosazuje zásadu „můj dům, můj hrad". Není nám lhostejné ani zacházení se zvířaty, a proto jsme byli spolupředkladateli zákona, který zpřísnil tresty za týrání zvířat. Hnutí SPD bude také vždy podporovat právo občanů legálně držet zbraň a nikdy nepodpoříme žádné omezení držení zbraní ani rušení spolků, které občané vytvořili ke své obraně.

Dále bych zde chtěl vyzdvihnout, že hnutí SPD si je plně vědomo toho, že úspěšnost naší země zcela závisí na lidech, kteří zde ve společném souladu žijí, pracují a vychovávají děti. V tomto procesu má nezastupitelné místo rodina, která je pro nás prioritou a z tohoto důvodu jsme vypracovali projekt „Rodina na 1. místě“, který byl veřejnosti představen na sklonku minulého roku. I v době nouzového stavu z důvodu koronavirové pandemie bylo naše hnutí velmi aktivní a předložilo řadu návrhů zákonných změn, které byly vedeny snahou pomoci našim občanům, firmám a živnostníkům k překonání jejich tíživé ekonomické situace.

Naše hnutí SPD v čele se svým předsedou Tomiem Okamurou bude vždy dělat politiku pro naše slušné a pracující lidi, jejichž důvěry si velmi vážíme. Jsme jedinou vlasteneckou konzervativní stranou, která prosazuje národní zájmy, tradiční hodnoty, přímou demokracii a tvrdě odmítá diktát EU.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama