JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 7:32:00

Není standardní, že medializujeme zatím neukončená jednání

Není standardní, že medializujeme zatím neukončená jednání

Komentář hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka k MOTO GP

 První fázi jednání o budoucnosti GP ČR od roku 2021 s Dorna Sports jsme zahájili společně s primátorkou Brna Markétou Vaňkovou, a to v lednu letošního roku přímo v Madridu osobně s panem Carmelo Ezpeletou. V důsledku pandemie COVID-19 jsme byli osloveni s mimořádnou nabídkou na pořádání GP ČR v letech 2020 a 21. Následně se mi podařilo se vyjednat komplexní dohodu, která zajišťovala konání GP ČR v obou letech za exkluzivních podmínek. Tím by fanoušci GP, kteří si již koupili vstupenky, nepřišli o zážitek z tohoto závodu a vznikl by prostor pro jednání o budoucnosti GP od roku 2022. Následovalo moje jednání s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou, kde se také podařilo dojednat podporu státu při dodržení sjednaných podmínek pro tyto dva ročníky Grand Prix ČR.

Proč na konci těchto jednání následoval zcela nestandardní postup města Brna v podobě samostatného jednání s panem Ezpeletou, mi není zcela jasné. Také není zcela standardní, že medializujeme zatím neukončená jednání o podmínkách, za kterých by se mohlo uskutečnit Mistrovství světa silničních motocyklů v Brně v letošním roce a v roce 2021. Ale s ohledem na poslední kroky vedení města Brna jsem nucen některá fakta uvést na pravou míru. Proto jsem včera oslovil paní primátorku se žádostí o co možná nejbližší termín našeho jednání na toto téma.

Stále věřím, že máme společný zájem na udržení této prestižní akce v České republice, v Jihomoravském kraji a v Brně. A doufám, že události posledních dnů neohrozí uzavření finální smlouvy o konání Grand Prix ČR 2020 a 2021 za podmínek, jaké byly předjednány.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama