plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 8:36:00

Vláda zrušila zmrazení nájmů sama, ústavní stížnost bereme zpět

Vláda zrušila zmrazení nájmů sama, ústavní stížnost bereme zpět

Komentář prvního místopředsedy senátorského klubu ODS

 Na základě pondělního rozhodnutí vlády zrušit své nařízení č. 202/2020 Sb., kterým se stanoví cenové moratorium nájemného z bytů, jsme se rozhodli vzít zpět svou ústavní stížnost ze dne 29. dubna tohoto roku proti tomuto nařízení. Od počátku jsme byli přesvědčeni, že toto nařízení je neústavní, v rozporu se zákonem o cenách, neúměrně zasahuje do vlastnického práva a zároveň je nepotřebné a zbytečné.

V té době žádný z pronajímatelů nájmy nezvyšoval, naopak spousta veřejných i soukromých pronajímatelů bytů dobrovolně přistoupila ke zmrazení a mnozí i k dočasnému snížení nájemného. Jsme proto rádi, že vláda, byť s časovým odstupem, došla ke stejnému závěru a toto své nařízení sama zrušila.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama