TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2020 19:37:00

Uzavírka Smetanova nábřeží byla ukvapená, diskutujme alternativy

Uzavírka Smetanova nábřeží byla ukvapená, diskutujme alternativy

Krajský výbor TOP 09 Praha považuje uzavírku části Smetanova nábřeží za ukvapené rozhodnutí a navrhuje otevřít diskuzi nad sezónní nebo víkendovou uzavírkou.

Ta by měla být věcně prodiskutována na základě dat průjezdnosti Smetanova nábřeží a dopadu jeho uzavírky na dopravu. 

“Krajský výbor se jednomyslně shodl na tom, že alternativou k úplné uzavírce Smetanova nábřeží může být například sezónní nebo víkendová uzavírka. Jsme připraveni o tom diskutovat, rozhodnutí ale musíme dělat na základě dat," říká předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

"Vyzýváme proto náměstka pro dopravu Adama Scheinherra, aby zveřejnil získaná data dopadů listopadové uzavírky Smetanova nábřeží. Data měla posloužit jako podklad pro zvážení dalších omezení dopravy na Malé Straně, dosud je však nemáme,” připomíná Pospíšil.

Jednání krajského výboru předcházelo setkání dopravních expertů TOP 09 Praha z Prahy 1 a dalších městských částí, jejichž dopravu uzavírka nábřeží ovlivňuje. Pro členy krajského výboru připravili podklad, na základě kterého bylo přijato následující usnesení:

Krajský výbor TOP 09 Praha :

I.   považuje uzavírku části Smetanova nábřeží za ukvapené rozhodnutí, které bylo učiněno bez řádné diskuze v rámci koalice a s dotčenými městskými částmi,

II.   navrhuje otevřít diskuzi nad sezónní nebo víkendovou uzavírkou Smetanova nábřeží, která bude věcně prodiskutována na základě dat a statistik průjezdnosti Smetanova nábřeží a dopadu jeho uzavírky na dopravu v přilehlých ulicích i v celé Praze,

III. vyzývá náměstka pro dopravu Adama Scheinherra, aby zveřejnil získaná data dopadů listopadové uzavírky Smetanova nábřeží, která měla posloužit jako podklad pro zvážení dalších omezení dopravy na Malé Straně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama