ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2020 7:32:00

Ve finále by sportovci měli získat miliardu a půl

Ve finále by sportovci měli získat miliardu a půl

Komentář na facebookovém profilu k programu podpory sportovních organizací

 Také sportovní organizace jsou samozřejmě postiženy celosvětovou pandemií COVID-19. Proto vznikl v České republice program podpory těchto organizací. Tato podpora má činit miliardu korun českých.

Jenže zástupci Národní sportovní agentury tento program předložili tak, že by polovina financí na tento program pocházela z již vyhlášených programů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, které by byly realizovány i bez ohledu na tento program. A s tím senátní podvýbor pro sport, jehož jsem členem, zásadně nesouhlasí.

Tento postup považujeme za nepřijatelný. Fakticky by totiž sportovci dostali navíc jen půl miliardy. Vláda přece musí financovat celý tento program ze státního rozpočtu, respektive převodem z kapitoly všeobecné pokladní správy do kapitoly Národní sportovní agentury, nikoliv z dříve vyhlášeného programu ministerstva školství! A tak to díky senátorům také bude. Jakákoliv jiná cesta je špatná.

A co to znamená pro sportovce? Ve finále by tedy měli získat miliardu a půl. Toto odvětví považuji za naprosto klíčové, a to především s ohledem na děti a mládež. Jsem si jist, že zmíněné prostředky budou jistě vynaloženy správným směrem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama