Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2012 15:26:02

Ministr Dobeš znovu dokazuje, že není schopen uklidnit situaci na vysokých školá

Ministr Dobeš znovu dokazuje, že není schopen uklidnit situaci na vysokých školá

Dnešní jednání ministra školství Josefa Dobeše se zástupci nespokojených akademiků, které skončilo již po třiceti minutách krachem...

 Dnešní jednání ministra školství Josefa Dobeše se zástupci nespokojených akademiků, které skončilo již po třiceti minutách krachem, znovu jasně dokazuje, že současný ministr není schopen aktuální bouřlivou situace v oblasti vysokého školství jakkoli řešit.

ČSSD opakovaně kritizovala nesmyslné a chybné plány ministra Dobeše v oblasti vysokého školství a proto plně podporujeme požadavky vysokých škol a jsme připraveni převzít iniciativu při jednání o tak zásadních změnách.

ČSSD zároveň jednoznačně odmítá omezení akademických svobod a zavedení školného, které se snaží ministr Dobeš takřka navzdory všem do nové legislativy prosadit.

ČSSD zároveň upozorňuje na obrovské náklady, kdy kvůli zpracování věcných záměrů dvou zákonů o několika stranách doslova vyhodilo ministerstvo oknem několik desítek milionů korun. Vzhledem k úrovni návrhu je takové mrhání veřejnými prostředky nepřijatelné!

Některé vysoké školy nyní podle mých informací dokonce v rámci protestu proti této nezodpovědné politice hrozí tím, že nebudou nabírat studenty. Situace tedy začíná být více než vážná a je třeba ji aktivně řešit.

Ještě dnes budu proto jednat se zástupci některých vysokých škol, na kterém budu navrhovat jednání u kulatého stolu v Senátu Parlamentu ČR. K společnému jednání budou pozvání jak zástupci z akademické sféry, tak náměstek ministra školství pro vysoké školy prof. Ivan Wilhelm i zástupci ostatních politických stran.  

Zvát opakovaně ministra Dobeše považuji za naprosto zbytečné, jednak by – jako obvykle – nepřišel a dnes také všem dokázal, že jakékoliv jednání s ním je ztrátou času.

Pevně věřím, že celou věc v klidu projednáme a najdeme takové řešení, jež bude zárukou, že oblast vysokého školství nebude destruována, ale naopak dojde k jejímu smysluplnému rozvoji.  

Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama