ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2020 10:45:00

Pomoc podnikatelskému sektoru musí pokračovat i nadále

Pomoc podnikatelskému sektoru musí pokračovat i nadále

Komentář na facebookovém profilu k dopadům nouzového stavu na podnikání

 Čeká nás složité období. To je bohužel fakt, na který upozorňuji dlouhodobě. Může za to především karanténa, která nejen dle mého názoru byla (a částečně ještě je) zbytečně dlouhá.

Státní pomoc podnikatelskému sektoru musí pokračovat i nadále. Obávám se totiž, že zásadní problém českou ekonomiku teprve čeká. Někteří živnostníci sice dostali mírné kompenzace. Situace se ale ještě časem výrazně projeví také u velkých firem, které mají spousty zaměstnanců.

Pomoc celému podnikatelskému sektoru by měla být co nejjednodušší, bez zbytečné byrokracie a časových prodlev. Přijít by měla především v oblasti daňových úlev, a to v podobě výrazného snížení daní, nebo jejich dočasného zrušení.

Jsem rád, že vláda pochopila, že je třeba pomoci například oblasti cestovního ruchu a snížila DPH na ubytovací služby a wellness. Je však logické, že cestovní ruch není jediným zasaženým odvětvím a podobnou pomoc by si zasloužilo i široké spektrum dalších oblastí.

Znovu proto apeluji na vládu, aby se ze současné situace poučila, připravila plán, díky kterému bychom případné další podobné situace dokázali lépe zvládat, nemuseli bychom zavírat celou ekonomiku a dokázali bychom tak předejít obrovským škodám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama