Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2020 20:00:00

Na životech VŠECH záleží aneb svět není černobílý

Na životech VŠECH záleží aneb svět není černobílý

Komentář na facebookovém profilu k otázce rasové nesnášenlivosti a kriminalitě.

V posledních dnech zaznělo v souvislosti v rámci Black Lives Matter tolik bizarností, že je těžké si vybrat tu největší. Slyšeli jsme toho spoustu děsivého, hysterického, směšného, trapného i do nebe volajícího. Slyšet a vidět ale fakta moc nejsou, tedy tvrdá data - grafy, statistiky, chcete-li.

Čísla nakonec stejně dávají ten nejjasnější obrázek. Statistiku a matematiku ošidit prostě nelze. I když se o to mnozí urputně snaží...

Nikdo nikdy nehájil toho policistu, po jehož zákroku zemřel George Floyd. Faktem ale zůstává, že afroamerická komunita vysokou kriminalitu reálně vykazuje. Jak se píše v přiloženém článku na Novinkách, ve všech 30 kategoriích mají Afroameričané nadprůměrné (více než oněch 13-14%) zastoupení.

Americkou populaci tvoří sice jen ze 13%, ale na vraždách, zabití a loupežích se podílejí více než v 50%. O čem tato čísla vypovídají? Že "běloši" utiskují "černochy"? Že jsou policisté rasisté? Že je afroamerická populace diskriminovaná? Že jsou prý znevýhodněni na trhu práce? Že problém je jen a jen "bílá" komunita?

Ba naopak, to co se tady děje již delší dobu je rasismus naruby a je otázkou, KDO v rámci společnosti, je díky kvótám, genderu a dalším nesmyslům skutečně diskriminovaný.

Odpověď není černobílá, tak jako nic v životě...

Zdroj: ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama