Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2020 4:40:00

Za Trikolóru kandidují do Senátu významné osobnosti

Za Trikolóru kandidují do Senátu významné osobnosti

Za hnutí Trikolóra budou v letošních volbách do Senátu kandidovat významné osobnosti veřejného života, akademici a starostové.

Například ve Znojmě se bude o post senátora ucházet bývalý ředitel TV Nova, europoslanec a senátor Vladimír Železný, v Kolíně Ivanka Kohoutová, ředitelka Střední zdravotnické školy Ruská, známá z tzv. šátkové kauzy a v Praze 9 předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása.

„Za Trikolóru kandidují osobnosti, které spojuje náš program a jeho tři pilíře: Braňme normální svět, Bohatství vzniká z práce a České zájmy na prvním místě. Všichni z nich v rámci své profese nebo během života poznali, že tyto hodnoty nejsou v dnešní době vůbec samozřejmostí. Jako hnutí podpoříme i několik dalších výrazných nezávislých kandidátů v Čechách i na Moravě," uvedl předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml.

Kandidátka Trikolóry do Senátu Ivanka Kohoutová byla jako ředitelka Střední zdravotnické školy v Praze před lety doslova uštvána poté, co se dostala do soudního sporu se somálskou studentkou. Stalo se tak poté, co zakázala ve školním řádu nošení pokrývek hlavy, ze kterého nebyly vyjmuty ani muslimské šátky. Somálská studentka nařkla školu z diskriminace.

Vladimír Železný nebyl pouze ředitelem a spolumajitelem největší televizní stanice v ČR, ale na počátku tisíciletí zastával i funkci senátora právě za Znojmo a následně byl i zvolen do Evropského parlamentu.

„Po delší pauze se jako nezávislý kandidát tedy vracím do politiky. Ne pro slávu, prestiž a čechrání ega. Vracím se hlavně kvůli svým dětem, protože mi není lhostejné, v jaké době je s manželkou vychováváme. Není mi jedno, že se současný svět asi zbláznil... Vadí mi, že normou úspěchu se stalo to, do jaké genderově okrajové skupiny patříte, zda vyznáváte některou z dnes módních, a pro mne úchylných, minoritních idejí a utopií než to, jaký za sebou máte pracovní nebo studijní úspěch, životní výkon založený na letitých zkušenostech. Je čas návratu k tradičním, ověřeným hodnotám!," uvedl Vladimír Železný.

Volby do jedné třetiny Senátu se budou konat 2. a 3. října 2020, souběžně s volbami do krajů. Volit se bude ve 27 obvodech. Trikolóra bude kandidovat ve většině z nich.

Seznam kandidátů do Senátu za hnutí Trikolóra

ObvodKandidátPopis
LounyZdeněk PištoraStarosta Postoloprt
StrakoniceMiroslav UšatýStarosta Albrechtic nad Vltavou
Praha 5Mansoor MaitahProfesor ekonomie působící na ČZU a VŠE v Praze, zastupitel MČ Praha 12
Praha 9Václav KrásaPředseda Národní rady osob se zdravotním postižením, garant hnutí pro oblast práce a sociální věci
Praha 1Ivo BudilProfesor na MUP, antropolog
KladnoJiří LandaLékař
DěčínZdeněk ŘíhaDocent na ČVUT v Praze
Česká LípaJaroslav ŠtěrbaStarosta obce Probodín
KolínIvanka KohoutováŘeditelka Střední zdravotnické školy Ruská, známá z tzv. šátkové kauzy
Hradec KrálovéPetr BrábníkOSVČ - manažer obchodní skupiny lokálního zastoupení pojišťovny
Rychnov nad KněžnouJiří MatoušekPodnikatel v autodopravě
ZnojmoVladimír ŽeleznýPodnikatel, bývalý ředitel TV Nova, europoslanec a senátor
Frýdek-MístekJaroslav MatýsSpecializovaný dětský psycholog (medializovaný v souvislosti s kritikou inkluze a komentáře ke Gretě Thunberg)
Ostrava-městoAndrea WlochováVedoucí katedry jazyků na VŠB Ostrava
KarvináDaniel PlaczekBývalý ředitel zrušené Nemocnice Orlová, dnes primář LDN v Orlové a lékař na cévní chirurgii
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama