Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2020 11:18:00

Mohu ministryni Dostálovou ujistit, že členy EU jsme opravdu už mnoho let

Mohu ministryni Dostálovou ujistit, že členy EU jsme opravdu už mnoho let

Komentář na facebookovém profilu k prohlášení ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové

 Paní ministryně prohlásila, že nerozumí z jakého titulu se Evropský parlament takto vměšuje do záležitostí České republiky, že to podle ní nemá v historii obdobu a proč že se jakákoliv jiná instituce vměšuje do probíhajících řízení.

Někdo by měl příležitostně paní ministryni Dostálové vysvětlit, že jsme už šestnáct let členy Evropské unie a že Evropský parlament je náš společný parlament. Tudíž se samozřejmě vyjadřuje nejen k dění například ve Španělsku či Německu, ale také u nás. Její stanovisko zní podobně, jako kdyby zástupce Olomouckého kraje prohlásil: „Proč se míchá český Parlament do záležitostí Olomouckého kraje?“

Pokud o tom paní ministryně ještě neslyšela, tak já ji mohu ujistit, že jsme členy Evropské unie opravdu už mnoho let. A i ostatní čeští politici by to pomalu měli brát na vědomí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama