Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2020 5:35:00

Jak zařídit, aby všechny děti byly online?

Jak zařídit, aby všechny děti byly online?

Komentář na facebookovém profilu k zajištění rovných podmínek pro všechny děti v případě nezbytnosti dálkové výuky

 Jak zařídit, aby všechny děti byly online a v případě návratu potřeby dálkové výuky měly srovnatelné podmínky pro vzdělání?

To jsme řešili v týdnu na podvýboru pro regionální školství. Navíc byli online (příhodně s tématem) příromni i zástupci škol, obcí, krajů a neziskovek, prostě lidé z první linie.

Výsledky: Je třeba navýšit rozpočet ministerstva školství, aby bylo možné uskutečnit kroky pro radikálnější řešení situace.

Potěšily mne některé informace z MŠMT:

  1. Je připravována rychlá změna školského zákona tak, aby případná další dálková výuka měla oporu v zákoně.
  2. Již v polovině roku odstartuje pilotní ověřování vzdělávání online.

Oboje je správně a konec konců i podle doporučení sněmovny.

Ukázalo se, že mediální informace, podle kterých se "nic nepřipravuje" a "nic se nechystá" a školy si budou muset vystačit v případě druhé vlny koronaviru nebo jiných budoucích problémů se starými manuály, byly nepřesné. A nebo možná "tato vyjádření ministra už naštěstí odvál čas".

Speciálně děkuji starostovi Kamýku nad Vltavou panu Haladovi a radní pro školství paní Fialové, kteří zastupovali školskou komisi Asociace krajů. Nepochybuji, že i díky nim se musejí ani děti, ani učitelé a ani rodiče bát, že bychom nezvládli zajistit vzdělávání dětí ve školách v případě, kdy bude třeba znovu přejít na "online" rytmus.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama