prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2020 19:43:00

Od července začne město vyplácet podnikatelům miliony korun

Od července začne město vyplácet podnikatelům miliony korun

V reakci na koronavirovou pandemii vznikl v Hradci Králové program Antivirus, který má za cíl snížit její dopady. Jedním z opatření bylo také vyplacení peněžité pomoci do výše až 25 tisíc korun hradeckým podnikatelům.

Na hradecký magistrát dorazilo 412 žádostí, z nichž 96 muselo být vyřazeno, jelikož žadatelé nesplňovali stanovené podmínky. Rada města již schválila 52 žádostí v hodnotě 723 tisíc korun, zbylých 264 za více než 6,5 milionu korun dnes odsouhlasilo zastupitelstvo.

„Vyhradili jsme 10 milionů korun určené na pomoc hradeckým podnikatelům. Podařilo se nám tuto částku správně odhadnout, jelikož na všechny žadatele, kteří splnili podmínky, se dostane. Rozdělíme více než 7,5 milionu korun a navíc nám ještě zbyde necelých 2,5 milionu korun,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. S vyplácením finanční pomoci město začne v červenci.

Tuto finanční pomoc jsme cílili především na drobné podnikatele a živnostníky, kteří mají sídlo a provozovnu v Hradci Králové a během nouzového stavu museli z důvodu vládních nařízení uzavřít své provozovny,“ říká primátor. Žadatelem mohla být pouze právnická nebo fyzická osoba, která zaměstnává méně než deset osob a také musí mít například nepřerušenou podnikatelskou činnost. „Bohužel jsme museli vyřadit takové žadatele, kteří byť v Hradci Králové mají provozovnu, tak zde nemají sídlo. Vyhovět jsme nemohli ani těm, kteří nebyli zapsáni v živnostenském rejstříku,“ zakončuje primátor. Další formy pomoci v rámci programu Antivirus je pak možné nalézt ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama