Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2020 10:56:00

Finanční správa nesmí úředníky motivovat k zajišťovacím příkazům

Finanční správa nesmí úředníky motivovat k zajišťovacím příkazům

Další kauzu finanční správy, kde byli úředníci motivováni k využívání zajišťovacích příkazů a dražeb, označil místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček za selhání státu a nepřijatelnou praxi.

 Ministryně Schillerová musí podle něj celou věc řešit, ne ji nechat vyhnít. Kauzou se dnes zabývá rozpočtový výbor Sněmovny.

"Ministryně financí Schillerová musí vysvětlit čerstvé kauzy, týkající se postupu finanční správy vůči podnikatelům. Zase se z médií dozvídáme, že existuje systém motivace úředníků finanční správy využívat vůči podnikatelům zajišťovacích příkazů či nařizování dražeb. Je to nepřijatelná praxe, finanční správa nesmí zneužívat svého postavení a ke každému podnikateli musí přistupovat individuálně a přiměřeně," říká Jan Skopeček.

"Přetrvávající problémy v praxi finanční správy mohou být způsobené tím, že kromě výměny na pozici ředitele se nic viditelného po předchozích ostudných kauzách nestalo. Nikdo z finanční správy po excesech se zajišťovacími příkazy a zaklekáváním na podnikatele neodešel, nikdy nebyl označen viník, nezaznamenal jsem žádnou omluvu. Paní ministryně Schillerová to nechává vyhnít, ale to, zdá se, nestačí. Jsou to otřesné příběhy o postupech finanční správy proti podnikatelům. To je selhání státu par excellence," dodává Skopeček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama