ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2012 15:43:00

Dohoda ACTA. Hlasy o šikanování občanů jsou šířením poplašné zprávy

Dohoda ACTA. Hlasy o šikanování občanů jsou šířením poplašné zprávy

Hlasy, které hovoří o možnosti šikanování občanů a prohlídkami obsahu notebooků, telefonů a pamětí na letištích v souvislosti s dohodou ACTA, jsou na hranici šíření poplašné zprávy.

Část dohody ACTA upravující opatření na hranicích se výslovně nevztahuje na státy tvořící celní unii, a tak občanům EU v žádném případě nehrozí, že by byli při cestování v rámci EU šikanováni na hranicích nebo byl na letištích kontrolován obsah jejich notebooků, telefonů a pamětí. Jakékoli zavedení vnitřních kontrol na hranicích by kromě toho bylo v rozporu s volným pohybem osob a jako takové prakticky nepředstavitelné.

 Z informací Evropské komise vyplývá, že mimoevropské státy mají již nyní ve svých právních řádech zakotvenu možnost uplatňování osobních kontrol na hranicích a letištích, takže ani v tomto případě se dohodou ACTA pro občany EU nic nemění a nedochází k žádnému zhoršení jejich postavení při cestování do těchto zemí.

 Hlasy o šikanování občanů v souvislosti s dohodou ACTA je třeba důrazně odmítnout jako nezodpovědné a ničím nepodložené strašení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama