Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2020 13:17:00

Zeleň v městských ulicích blokuje technická norma

Zeleň v městských ulicích blokuje technická norma

Komentář na facebookovém profilu ke komplikacím výsadby zeleně ve městech

 Stromy jsou budoucností měst. Jenom v Praze a v okolí jich proto náš primátor Zdeněk Hřib vysadil se svým týmem za loňský a letošní rok už 213 400. A na nutnosti existence dostatku zeleně ve městech se shodl také seminář pořádaný naší poslankyní a předsedkyní Výboru pro životní prostředí Dana Balcarová.

„Je možné skloubit zdravé a zelené městské prostředí a zároveň provozovat funkční infrastrukturu. V České republice na to přicházíme jen velmi pomalu a s neopodstatněnými obavami. Před ochranou vzrostlých stromů mají stále přednost kanalizační trubky a investiční zástavba, bohužel to dokazují i legislativní změny posledních let,“ zmínila jeden z klíčových problémů poslankyně Balcarová.

Podle ní novou výsadbu, ale i samotnou existenci stávající zeleně v městských ulicích, blokuje technická norma, která určuje podmínky pro vedení vodovodních, elektrických, plynových a dalších sítí. Proto se budeme ptát ministra Havlíčka na vysvětlení, když jinde ve světě takové problémy nemají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama