Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2020 20:02:00

Česká televize má evidentně nadbytek peněz

Česká televize má evidentně nadbytek peněz

Komentář na facebookovém profilu k hospodaření České televize a koncesionářským poplatkům

 Na program Sněmovny je zařazen návrh zákona z pera SPD, aby koncesionářské poplatky veřejnoprávních médií (ČT a ČRo) nemuseli platit starobní důchodci, invalidní důchodci, rodiče-samoživitelé a lidé s podprůměrnými příjmy. Máme za to, že právě v této době by těmto skupinám obyvatel měl stát zlevňovat život, nikoli jim ukládat poplatky, a to s tím, že i tyto skupiny obyvatel mají právo na službu veřejnoprávních médií, a to zdarma. Náš návrh je odpovědí na to, že si ředitel ČT Petr Dvořák nechal minulý měsíc vyplatit navíc ke svému několikasettisícovému měsíčnímu platu bonus 1,6 milionu korun. Česká televize má tedy evidentně nadbytek peněz.

Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje úroveň hospodaření a objektivity vysílání veřejnoprávních médií a v této souvislosti zastáváme názor, že by se měly zrušit koncesionářské poplatky, ČT a ČRo by se měly transformovat na státní příspěvkovou organizaci a jejich kontrola by měla podléhat kontrole Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Koalice ANO, ČSSD s podporou KSČM nám však projednání tohoto bodu dlouhodobě blokuje a tento bod nakonec nebyl projednán. Budeme ale bojovat dál. Podpořte prosim SPD ve volbách, ať máme větší sílu prosadit náš program!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama