RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2020 13:05:00

Premiér musí vyjednat jádro jako čistý zdroj a spravedlivé rozdělení peněz

Premiér musí vyjednat jádro jako čistý zdroj a spravedlivé rozdělení peněz

Podle místopředsedy ODS Alexandra Vondry musí premiér na evropském summitu vyjednat zařazení jaderné energetiky mezi čisté zdroje energie, spravedlivější rozdělení peněz z fondu obnovy a také zabránit zavedení nových celoevropských daní.

 Kvůli střetu zájmů má však podle něj Babiš slabší pozici.

„Andrej Babiš by měl do Bruselu odjet se třemi důležitými úkoly, které jsou pro zájmy ČR naprosto klíčové. Od jejich splnění se nebude odvíjet nic menšího, než energetická bezpečnost naší země, nebo třeba směřování miliard eur. V první řadě musí premiér prosadit zařazení jaderné energetiky mezi tzv. čisté zdroje energie, musí zabránit zavedení nových celoevropských daní a také prosadit spravedlivější a smysluplnější kritéria pro rozdělování peněz z fondu obnovy. Jakýkoliv jiný výsledek jednání bude pro ČR neúspěchem,“ říká místopředseda ODS Alexandr Vondra a dodává: „Vyjednávací pozice premiéra je ale bohužel oslabena vleklými skandály spojenými s jeho střetem zájmů.“


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama