Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2020 9:49:57

Islamizace je hrozbou pro Evropu i pro naši zemi!

Islamizace je hrozbou pro Evropu i pro naši zemi!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém připomínáme, že premiér Andrej Babiš v Bruselu odsouhlasil, že čeští občané budou platit dluhy Evropské unie. Hnutí SPD odmítá, aby čeští občané platili astronomické dluhy unie, a pokud bude mít SPD vládní odpovědnost, ČR je odmítne platit. Vláda nese odpovědnost za nárůst případů Covid 19. Karel Havlíček (ANO) by měl odstoupit z funkce ministra dopravy kvůli neutěšenému stavu v železniční dopravě. Francouzský Senát se zabývá postupující islamizací francouzské společnosti – islamizace je hrozbou pro Evropu i pro naši zemi. Vítáme, že vládní zmocněnec zahájí konzultace s Ruskou federací, které by měly vyřešit vzájemné spory.

1. Odmítáme, aby čeští občané platili astronomické dluhy Evropské unie.

Premiér Andrej Babiš v Bruselu odsouhlasil, že čeští občané budou platit dluhy Evropské unie a že EU bude vybírat celoevropské daně. Pokud bude mít SPD vládní odpovědnost, ČR je odmítne platit. O minulém víkendu a na začátku týdne proběhl summit EU k rozdělení astronomické částky 750 miliard eur (18,7 bilionu korun) v rámci tzv. fondu obnovy určeného na pomoc zemím postiženým koronavirem a dalšímu sedmiletému finančnímu rámci EU. Peníze si EU půjčí. Na summitu byl vyvíjen tlak na všechny členské státy, aby se společně se státy tzv. eurozóny podílely na zadlužení a půjčkách EU. Je evidentní, že takovouto částku nelze rozdělit spravedlivě, protože každý stát přistupoval se svými opatřeními vůči pandemii koronaviru rozdílně. Navíc EU žádné vlastní prostředky nemá – peníze má od členských států a jejich občanů. Hnutí SPD v této souvislosti odmítá zadlužení EU, potažmo našich občanů, na dlouhé dekády. Tyto investice jsou ke všemu určeny zejména pro jižní křídlo EU (Itálie, Španělsko), které mají hospodářské a ekonomické problémy dlouhodobě. Tato částka je také přednostně určena na tzv. Green Deal, tedy projekty, které nejsou v zájmu občanů našeho státu. Pro hnutí SPD je naprosto nepřijatelné, aby takováto důležitá rozhodnutí, která budou mít velký a dlouhodobý dopad na všechny občany České republiky, neschvaloval Parlament ČR, ale pouze premiér a jeho vláda hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM. Kdyby v naší zemi byla funkční demokracie, schvalovala by se podobně závažná záležitost v referendu. Nechceme být vazaly EU, a proto hnutí SPD jako jediná politická síla zastoupená ve sněmovně požaduje vypsání referenda o vystoupení z EU.

2. Vláda nese odpovědnost za nárůst případů Covid 19.

V České republice je aktuálně minimálně 5.046 potvrzených osob nakažených koronavirem, to je zatím maximum od začátku pandemie v dubnu letošního roku. V současné době jsou to ohniska nákazy zejména v Moravskoslezském kraji, Praze a Středočeském kraji. Covid 19 se šíří stejnou rychlostí jako na jaře, ale vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM současnou situaci bagatelizuje. Stalo se tak přesto, že byla zavedena vládní plošná opatření (např. tzv. chytrá karanténa) a byla vypnuta ekonomika a schválen 500 miliardový státní dluh, který budou naši občané splácet dalších minimálně sedm let. V současné situaci vláda přenáší odpovědnost na hejtmany, přičemž drastická opatření krajské hygieny v Moravskoslezském kraji (která je ale v gesci Ministerstva zdravotnictví) byla vydána téměř s okamžitou platností, bez ohledu na probíhající kulturní a společenské akce. Hnutí SPD zastává názor, že Vláda ČR nese veškerou odpovědnost za současný stav, a také by měla kompenzovat škody vzniklé pořadatelům v souvislosti s těmito opatřeními, jako např. zrušení probíhajícího NeFestivalu v Ostravě.

3. Karel Havlíček by měl odstoupit z funkce ministra dopravy kvůli neutěšenému stavu v železniční dopravě.

Minulý týden se nesl ve znamení sedmi po sobě jdoucích sérií mimořádných událostí na železnici. Je to pouhý vrcholek ledovce, který jasně vypovídá o současné situaci na Ministerstvu dopravy a systémových chybách a špatné koncepci zejména v železniční dopravě a Českých drahách (ČD). Naše železnice je zastaralá, chybí potřebné investice, strojvedoucí navíc ke své práci prodávají jízdenky a přehazují výhybky. Jsou přetěžováni a s ohledem za svěřenou hmotnou odpovědnost nejsou dostatečně ohodnoceni. Chybou bylo i oddělení ČD na osobní a nákladní dopravu vznikem ČD Cargo a.s. v roce 2007. Hnutí SPD proto zastává názor, že ministr Karel Havlíček (za ANO), který řídí dvě ministerstva a je ještě navíc vicepremiérem vlády, by měl z funkce ministra dopravy odstoupit, protože evidentně situaci nezvládá. Také se potvrzuje to, co říká SPD od samého začátku, že nelze řídit improvizací a suplováním ministerstvo dopravy.

4. Francouzský Senát se zabývá postupující islamizací francouzské společnosti – islamizace je hrozbou pro Evropu i pro naši zemi.

Francouzský Senát projednává analýzu o pronikání islámu do francouzské společnosti. Analýza konstatuje, že probíhá postupná islamizace francouzské společnosti a zdůrazňuje, že jde o radikální islám, který je netolerantní k principům občanské společnosti. Radikální islamisté plně využívají zvýhodňování menšin politikou multikulturalismu pro růst svého vlivu. Rozsáhle využívají právo na domácí vzdělávání dětí, takže mladá generace je plně pod vlivem radikálních imámů. Analýza navrhuje 44 zásadních opatření, které je třeba udělat k záchraně francouzské společnosti. Upozorňuje, že jinak čeká Francii nárůst násilí a ohrožení demokracie. Je to plné potvrzení názorů hnutí SPD, které varuje před islamizací západní Evropy. Islamizace je nebezpečím i pro Českou republiku.

5. Vítáme, že vládní zmocněnec zahájí konzultace s Ruskou federací, které by měly vyřešit vzájemné spory.

Vláda ČR projednala a schválila mandát zmocněnce pro konzultace s Ruskou federací – ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Rudolfa Jindráka. Uvedlo to ministerstvo zahraničí, podle kterého mají konzultace pokrýt celou šíři česko-ruských vztahů a nevěnovat se pouze dílčím sporným záležitostem. Návrh byl konzultován s prezidentem republiky Milošem Zemanem. Česko-ruské vztahy se v posledních letech výrazně zhoršily zejména v souvislostmi s rozhodnutími pražských politiků (TOP 09, ODS) a odstraněním sochy maršála Koněva v Praze a výstavbě pomníku Ruské osvobozenecké armády (tzv. vlasovců). Ministerstvo zahraničí v květnu navrhlo Moskvě na základě vzájemné smlouvy o přátelských vztazích a spolupráci z roku 1993 konzultace k vyřešení vzájemných sporů. Ta ale doposud neproběhla, což je také důsledkem špatné práce ministerstva zahraničních věcí vedeného Tomášem Petříčkem (ČSSD). Hnutí SPD proto jmenování Rudolfa Jindráka jako zmocněnce vítá. Rudolf Jindrák je zkušený diplomat a má řadu zkušeností s obtížnými vyjednáváními, jako byla například příprava česko-německé deklarace v 90. letech.

Hnutí SPD má nové webové stránky: www.spd.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama