Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2020 7:37:00

Úřední zvůle místo chytré karantény

Úřední zvůle místo chytré karantény

Komentář na facebookovém profilu k opatřením kvůli šíření nákazy koronavirem v Moravskoslezském kraji.

Po březnovém zavření celé země, kvůli kterému máme nyní nejvyšší schodek státního rozpočtu v historii (500 mld) se pořád skloňoval termín „chytrá karanténa“. Mělo to fungovat tak, že místo zavírání všeho se budou precizně vyhledávat nakažení a ostatním se umožní žít jakž takž normálně.

Jaký je výsledek po 4 měsících? Hygienici bez varování zavřeli celý kraj.

Jasně, roušky na návštěvě v nemocnici nikoho nezabily, ale to je jen špička ledovce. Nejdu tu "o festivaly". Jde i o tisíce hospodských, kteří to mají sakra těžké i tak, o provozovatele hotelů a penzionů (kdo by teď jel na dovolenou do MSK?) a všechny další drobné podnikatele a živnostníky, kteří přežili první zavření země v březnu. Objektivně je navíc celokrajské opatření nesmysl. V Krnově je k 19. 7. jeden nakažený, v Opavě 3, v Rýmařově dokonce nikdo.

Přitom stačilo na místě hygieniků použít selský rozum a trošku se vcítit do života lidí, jejichž výplata nechodí od státu, mít funkční systém té slavné chytré karantény (kde je?) a hlavně by se ministr Vojtěch a premiér Babiš neměli pořád vymlouvat na jiné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama