Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2020 16:47:00

Hlavní budova rychnovské průmyslovky má nový kabát

Hlavní budova rychnovské průmyslovky má nový kabát

Zateplení se dočkal další objekt Vyšší odborné školy a Střední odborné školy v Rychnově nad Kněžnou. Stavební úpravy hlavní budovy zahrnovaly vedle zateplení pláště také instalaci vzduchotechniky. Celkové náklady se blíží částce 15 milionů korun.

„Operační program Životní prostředí podpořil tuto investici částkou 5,8 milionu korun. Stavební úpravy a využití obnovitelných zdrojů při vytápění nám výrazně sníží energetickou náročnost budovy,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.

Od loňského října do letošního jara došlo k zateplení obvodového pláště, zateplení suterénních stěn a střechy a výměně oken. Součástí projektu byla také instalace centrální rekuperační jednotky v kotelně hlavní budovy.

„Postupně se nám daří nejen zlepšovat ekonomickou stránku provozu školních budov, ale především zkvalitňovat vnější i vnitřní prostředí pro poskytování středního vzdělání po celém kraji. Zateplení rychnovské průmyslovky je jedním z 11 již realizovaných projektů na energeticko-úsporná opatření v celkové hodnotě 212 milionů korun. Téměř 400 milionů pak míří do dalších 25 škol, jejichž stavební úpravy jsou nyní v realizaci nebo přípravě,“ doplňuje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Vyšší odborná škola a Střední odborná škola v Rychnově nad Kněžnou poskytuje vzdělání ve studijních oborech: strojírenství, autotronik, provozní technika, vzdělání v učebních oborech: mechanik, autolakýrník, autoelektrikář, karosář, truhlář, kominík a kuchař, a vyšší odborné vzdělání v oborech automobilová diagnostika a servis a firemní ekonomika.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama