Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2020 13:21:01

OMYL pana předsedy vlády A.Babiše ohledně Wieserova domu v Terezíně

OMYL pana předsedy vlády A.Babiše ohledně Wieserova domu v Terezíně

UVEDU "OMYL" PANA PREMIÉRA NA PRAVOU MÍRU: objekt objevil můj bratr Pavel Chalupa a jeho kolega pan Šimon Krbec...zakladatelé a provozovatelé "CENTRA STUDIÍ GENOCID, Terezín"

Umí si někdo představit zásadnější pietní památku na HOLOCAUST světového významu než je Velká a Malá pevnost Terezín?! UVEDU "OMYL" PANA PREMIÉRA NA PRAVOU MÍRU:objekt objevil můj bratr Pavel Chalupa a jeho kolega pan Šimon Krbec - zakladatelé a provozovatelé "CENTRA STUDIÍ GENOCID, Terezín",kteří se po dobu několika let snaží udělat maximum pro záchranu Velké pevnosti!...zatím marně.
Vzhledem k tomu, že jsem byl jako poslanec delegován i do meziresortní komise pro záchranu Terezína (ze které jsem nebyl odvolán), obrátil se bratr i na mne, jako na poslance s informací nejen o katastrofálním stavu "Wieserova domu", ale i katastrofálním stavu budov tzv. Velké pevnosti.
Na základě těchto informací a osobní návštěvy areálu jsem - tehdy ministra financí - osobně informoval a v podstatě přesvědčil k osobní návštěvě Terezína. A je pravdou, že pan ministr Babiš tuto inspekci provedl a s ohledem na situaci skutečně poskytl obci Terezín potřebnou podporu.Pozn.: pane Prchale a pane Vořechovský - Vy přece víte dobře jak se věci mají :-)
Vzhledem k tomu, že se o situaci Terezína dále intenzivně zajímám - i v souvislosti s tím, že Velká pevnost byla postavena jako kasárna za Josefa II, a pro objekt se doposud nenašlo využití - vypracoval jsem pro Velkou pevnost projekt na zřízení Středoevropské Akademie obrany a bezpečnosti (což míním diskutovat a prosazovat i na úrovni senátorského mandátu, pokud jim budu zvolen) a velmi mne dráždí dvě věci:- slíbená - těžce a podpásově prolobovaná - dotace ministra kultury pro "kohosi" kolem nádraží Bubny ve výši cca 300 milionů korun - nevím na co?! když rekonstrukce nádraží Bubny stojí zlomek této částky....
OTÁZKA - jak se k tomu staví současná ředitelka kabinetu premiéra, Mgr. Tünde Bartha, která o již výše zmíněném "lobování" a podpoře onoho "kohosi" má nepochybně mnohem "lepší" informace než já?
Zaslechl jsem argument, že záchrana nádraží Bubny má z hlediska připomínky holocaustu větší význam než záchrana Velké Terezínské pevnosti, která je na seznamu UNESCO - OTÁZKA - proč oněch 300 milionů není investováno do Terezína.
A bude zajímavé zjistit, kdo takovou hovadinu vyslovil a proč.Z jistou hrůzou zároveň zjišťuji, že ti co sami sebe delegují do nositelů civilizačního....kulturního...pietního odkazu KRADOU A PŘIVLASTŇUJÍ SI NÁPADY JINÝCH OBČANŮ JAKO STRAKY!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama