ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2020 12:35:00

Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici

Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici

Komentář na facebookovém profilu k nové nemocnici ve Zlíně

MODERNÍ, ALE SKUTEČNÁ BAŤOVKA - Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici. A kdyby se současné vedení kraje neupnulo k nesmyslné fikci o zbrusu nové nemocnici na zelené louce v Malenovicích, mohla nová interna v Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně třeba už i stát. Nestalo se a díky megalomanským představám některých krajských politiků jsme bohužel ztratili další čtyři roky času.

Říkal jsem to celou dobu. Nejdříve mělo vedení hejtmanství vypracovat racionální koncepci rozvoje zdravotnictví v našem kraji, na základě které se teprve měla dělat důležitá rozhodnutí. Jenže nic z toho se nestalo. Žádná koncepce zatím nevznikla, místo toho ale propadlo stavební povolení na první etapu modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, projektanti, kteří sami usilují o lukrativní zakázku na projektování nové nemocnice, stále dokola tendenčně tvrdí, jak je KNTB neopravitelná, a někteří političtí veteráni si za krajské peníze platí líbivou kampaň, od které si slibují své znovuzvolení. Prostě takový zlínský Kocourkov.

Jenže nic z toho si Zlínský kraj nemůže dovolit. Postavit zcela novou nemocnici v Malenovicích je především ekonomický nesmysl. Obzvláště teď, když lidé, firmy i veřejné rozpočty budou tvrdě zkoušeny dopady koronavirové pandemie.

Rychlejší, bezpečnější a zodpovědnější bude postupná modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně v jejím současném areálu.

A za sebe mohu říct, že takový plán budu i nadále podporovat.

Vizualizace modernizované Baťovky v jejím současném areálu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama