PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2020 17:43:00

Můžeme omezit riziko spojené s existencí atomových zbraní

Můžeme omezit riziko spojené s existencí atomových zbraní

Komentář na facebookovém profilu k výročí výbuchu atomové bomby v Hirošimě

Tři čtvrtě století od použití jaderné zbraně je mementem. Všichni na své kůži nyní zjišťujeme, že lidstvo má problémy, které jen těžko ovlivňuje. Je tedy nezbytné zbavit se těch nebezpečí, která závisí na vůli člověka. Omezit riziko spojené s existencí atomových zbraní je to, co lze udělat.

Poslanci proti jadernému zbrojení a za odzbrojení prosazují jako první krok závazek nepoužití jaderné zbraně jako první a prodloužení reakčních dob, které by omezilo riziko chyby nebo náhodného odpálení.

Na humanitární rizika spojená s atomovými zbraněmi upozorňuje tisková zpráva Českého červeného kříže, kterou sdílím. Na oběti z Hirošimy a Nagasaki i ty, jejichž zdraví bylo poškozeno jadernými testy, nesmíme nikdy zapomenout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama