ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2020 6:35:10

Zdravotní péče na Šluknovsku musí být zajištěna

Zdravotní péče na Šluknovsku musí být zajištěna

Severočeši.cz chtějí převést Lužickou nemocnici v Rumburku z Krajské majetkové pod Krajskou zdravotní "Zdravotní péče na Šluknovsku musí být zajištěna," říkají představitelé hnutí Severočeši.cz

 Lužickou nemocnici a polikliniku, a. s., poslalo zastupitelstvo města Rumburku po mnoha letech neúspěšných vyjednávání o její záchraně do insolvence. Jedná se o zdravotnické zařízení se spádovostí pro přibližně 55 tisíc obyvatel Šluknovského výběžku. Ústecký kraj nemocnici letos vykoupil z insolvence, přičemž jen za budovy zaplatil přes 50 milionů korun.
Kraj nemocnici převedl pod svou příspěvkovou organizaci Krajská majetková, ačkoliv z logiky věci by vyplývalo, aby ji jako jiné nemocnice v kraji provozovala akciová společnost Krajská zdravotní. Ta ovšem podle svého vyjádření "nechce provozovat zařízení, které by nehospodařilo v kladných číslech". Rumburská nemocnice vyžaduje podle některých odhadů investici 600 až 700 milionů korun, stát údajně přislíbil sumu okolo 500 milionů.
Stanovisko politického hnutí Severočeši.cz je jasné. Nelze preferovat jen ekonomické hledisko, ale je nutné myslet také na kontinuitu a kvalitu zdravotní péče pro občany Šluknovského výběžku. "Myslíme si, že rumburská nemocnice do sítě krajských nemocnic, provozovaných Krajskou zdravotní, patří a uděláme vše pro to, aby tomu tak bylo. Je nutné zajistit smlouvy se zdravotními pojišťovnami a také odpovídající počet zdravotnického personálu, především lékařů, pro další provoz nemocnice," zní jednoznačně od kandidátů hnutí Severočeši.cz do krajského zastupitelstva Ústeckého kraje. Severočeši.cz myslí na občany ve Šluknovském výběžku a jsou připraveni zajistit jim kvalitní zdravotní péči v dosahu jejich bydlišť.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama