Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2020 9:07:32

Meziroční pokles ve výstavbě bytů o 3,7 %! 🏢

Meziroční pokles ve výstavbě bytů o 3,7 %! 🏢

Milí sousedé, téma, které bych tento týden v rámci mých pravidelných příspěvků týkajících se bytové situace v Praze otevřel, je pražská výstavba bytů, která se bohužel nadále propadá.

 Jak vyplývá z dat ČSÚ, bylo v metropoli v červnu dokončeno jen 247 bytových jednotek👎. Stavět se pak začalo pouhých 134 bytů, což představuje meziroční pokles o ⬇️ 3,7 %. 
Na zpomalení výstavby se samozřejmě podílí koronavirová krize, která je mimo jiné příčinou odlivu pracovní síly. Některé faktory ale můžeme ovlivnit - například rychlost, s jakou příslušné úřady vydávají stavební povolení. Budu proto po vedení města chtít, aby se touto otázkou začalo intenzivně zabývat. Další prohlubování bytové krize si nemůžeme dovolit.

Dotýká se vás nebo někoho z vašeho okolí bytová krize osobně? Podělte se o své zkušenosti a napište mi to prosím do komentáře pod tento příspěvek👇👇👇.

Odkaz na článek, na který dnes reaguji https://realitaci-sobe.cz/developeri/vystavba-bytu-se-dostava-do-krize-budeme-mit-kde-bydlet/?fbclid=IwAR3KdnMmsxB2hjymnYX_b03noparToD_QIL8ZQ2Wnk9KcR6jOIApI9qJIR0
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama