Mgr. Petr Kubis

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2020 5:35:00

Investoři z Turecka mají zájem o Sokolovsko

Investoři z Turecka mají zájem o Sokolovsko

O možnostech příchodu tureckých investorů do regionu jednal hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis se zástupcem tureckého velvyslanectví. Schůzka se konala v návaznosti na lednové setkání, ze kterého vzešla možná podoba mezinárodní spolupráce.

Hlavními body jednání bylo představení možností, které Karlovarský kraj a zejména oblast Sokolovska nabízí tureckým investorům k podnikání. Druhým bodem pak bylo zřízení letecké linky Istanbul – Karlovy Vary.

Jednání se zúčastnili také zástupci Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje, starostka města Sokolov Renata Oulehlová a vedení společnosti Sokolovská uhelná, která je vlastníkem pozemků, na nichž by mohly vzniknout nové průmyslové zóny. „Snažíme se, abychom do kraje přivedli zahraniční investory, a to i v souvislosti s útlumem těžby, který kraj citelně poznamená. Chceme, aby tu vznikly nové pracovní příležitosti pro obyvatele regionu a ti tak neměli důvod Karlovarský kraj opouštět. Představili jsme proto zástupci velvyslanectví několik zón v majetku Sokolovské uhelné, které by mohli využít pro své podnikání,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Jednání s advokátem a členem podnikatelského sdružení DEIK Orhanem Batur Karacibioglu potvrdilo, že Turecko má velký zájem o příchod tureckých investorů do kraje. Zejména se jedná o ty, kteří se zabývají oblastí rozvoje nanotechnologií. „Karlovarský kraj v současné době bojuje s časem, a proto jsme se dohodli, že vytvoříme pracovní skupinu, která by zpracovala konkrétní návrhy a ty pak předala k posouzení a projednání jak české tak turecké straně. Vzhledem k mezinárodní spolupráci budou obě strany komunikovat pomocí videokonferencí, které ušetří mnoho času a případná spolupráce může postupovat rychleji,“ dodal hejtman Petr Kubis.

Obě strany se také shodly na další schůzce, kde už by zazněly konkrétní možnosti spolupráce a také požadavky a návrhy potenciálních investorů. V souvislosti s leteckou linkou Istanbul – Karlovy Vary povede Karlovarský kraj další samostatná jednání s tureckou stranou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama