MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2020 22:08:00

Chceme podpořit jihlavský záměr na výstavbu Horácké multifunkční arény

Chceme podpořit jihlavský záměr na výstavbu Horácké multifunkční arény

Rada Kraje Vysočina dnes přijala usnesení, které doporučuje krajskému zastupitelstvu podpořit investiční záměr na výstavbu Horácké multifunkční arény v Jihlavě s celokrajským dopadem včetně přiměřeného podílu kraje na případném financování.

Vedení statutárního města Jihlava bude požádáno o pravidelné informování o jednáních o vícezdrojovém financování Horácké multifunkční arény v Jihlavě a o podmínkách jejího následného provozování tak, aby byl v dostatečné míře respektován požadavek na využívání pro celokrajsky významné aktivity.

„O konkrétních krocích či podílu financování Kraje Vysočina bude možné rozhodnout až na základě předložení přesnějšího rozpočtu stavby a na základě aktuálního vývoje ekonomiky a  příjmů kraje. Předložení přesnějších informací o rozpočtu stavby zastupitelstvu kraje je plánováno na únor/březen 2021,“ komentoval situaci kolem krajské role hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Statutární město Jihlava počítá s vybudováním multifunkční arény s celokrajským dopadem, která by sloužila sportům (nejen lednímu hokeji), ale také k pořádání větších kulturních, případně též konferenčních, společenských a komerčních akcí. Multifunkčnost arény je hlavním předpokladem i reálným důvodem k celokrajskému významu investičního projektu. Objekt by kromě jiného umožnil pořádání celokrajských, celostátních i mezinárodních významných akcí. Vyjádření ochoty Kraje Vysočina podporovat realizaci tohoto projektu je nutnou podmínkou pro úspěch v jednáních s orgány státu. Pro investora – město Jihlava je důležité, aby měl k dispozici Zastupitelstvem Kraje Vysočina  projevenou vůli tento investiční záměr podpořit. Zastupitelstvo Kraje Vysočina bude mít tento bod na svém jednání 8. září 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama