Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2020 16:45:00

Podporujeme odklon od uhlí a máme plán na snížení emisí

Podporujeme odklon od uhlí a máme plán na snížení emisí

Nízkouhlíková budoucnost je nevyhnutelná. Je to zásadní klíč ke zpomalení změny klimatu a oddálení katastrofických scénářů spojených se zvyšováním hladiny oceánů a teplot na planetě Zemi.

 Piráti stojí za spravedlivou transformací energetiky a úplným upuštěním od spalování uhlí. Do roku 2025 chceme uzavřít uhelné elektrárny, ze kterých jde elektřina na vývoz, zbytek do roku 2030.

V Poslanecké sněmovně dnes proběhl diskusní seminář na téma, zda pomůže novela zákona o podporovaných zdrojích energie i rozvoji lokální energetiky. Ten v prostorách Senátu doplnil kulatý stůl ohledně možných scénářů nízkouhlíkové budoucnosti pro Česko. Mám radost, že se odstoupení od spalování uhlí dostává na první místo ve veřejných i politických debatách. Kdybychom se totiž snižováním emisí nezabývali, do konce století by došlo v tuzemsku k oteplení o 4 °C.

Zmíněná novela o podporovaných zdrojích energie již míří do Sněmovny. Je nesmírně důležité legislativně umožnit rozvoj lokální a komunitní energetiky. Zasadím se o to, aby byly obce a komunity motivovány na takovýchto projektech pracovat, a byly připraveny na čerpání ze zdrojů Zelené dohody pro Evropu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama