JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2020 11:44:00

1000 nových případů denně? Konec chaosu, stát musí konat

1000 nových případů denně? Konec chaosu, stát musí konat

Nejsem příznivcem nepromyšlených a zbrklých opatření či akcí. Vývoj COVIDu v ČR mne jako občana znepokojuje. Po zvládnutém jaru total free léto, kde jsme sami vlastní lehkovážností a švejkováním pohřbili bonus velmi dobře ochráněné země a lidí.

Teď jsme svědky rapidního nárůstu COVIDu, jen za včerejšek poprvé přes 1000 nových případů za den a bude hůř, přátelé i nepřátelé. Subjektivně se obávám dalšího vývoje, bojím se o své blízké, o naše zdraví. Nevěřím na teorii o neškodné chřipečce, nevěřím na imunitu získanou promořením, protože se ukazuje, že již vyléčení lidé mohou COVIDem onemocnět znovu. Za mne je evidentní, že jsme povolili opratě příliš brzy a příliš mnoho. Přitahovat je teď, bude složité, ale nezbytné. 

Chci jako občan, ať stát začne adekvátně konat. Ať chrání naše děti, naše seniory, nás všechny. Ať jsou připraveny kapacity veřejného i soukromého zdravotnictví. Ať funguje hygiena, která za posledních 6 měsíců už padá na ústa. Ať je aktivován Integrovaný záchranný systém. Aby bylo jasné, nechci zavřenou zemi ani vypnutou ekonomiku. Chci za měsíc svobodné, demokratické a hlavně bezpečné volby. A jsem připraven se svými blízkými kvůli našemu zdraví i ostatním strpět třeba roušku jako naprosté zdravotní minimum. Desinfekci rukou používám několikrát za den. Snažím se vyhýbat místům s vysokou koncentrací lidí, zvlášť když se pracovně pohybuji v Praze. 

Doufám, že co nejdříve uslyším konkrétní plán státu pro příští dny, týdny a měsíce. Že uslyším jasnou a jednoznačnou komunikaci situace. Naopak nechci slyšet, že je vše ok, vše funguje a nic se neděje. Tomu už přece nevěří vůbec nikdo. Tolik můj soukromý názor. Můžete s ním nesouhlasit, můžete proti němu protestovat, ale nezměním ho. Pokud možno klidný den a přeji všem pevné zdraví! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama