Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2020 15:05:00

Radnice podporuje aktivity kynologického klubu

Radnice podporuje aktivity kynologického klubu

Už rok funguje v bývalých valašskomeziříčských kasárnách obnovený kynologický klub Tart Valmez. Věnuje se nejen výchově služebních psů, ale pracuje i s dětmi a dospělými z řad široké veřejnosti. Tuto činnost podporuje také město.

Tart Valmez začal fungovat loni v září a aktuálně má na 60 členů všech věkových kategorií, kteří se věnují práci se psy. „Jedná se například o základní poslušnost a socializaci. Na cvičák totiž mohou přijít majitelé psů všech velikostí a plemen. Vždy se jim trpělivě věnují zkušení instruktoři a moc nás těší, že se k nám pejskaři rádi vracejí. Vedle toho se věnujeme také služební kynologii ve spolupráci s Policií ČR, Městskou policií Valašské Meziříčí a Armádou ČR,“ představil činnost klubu jeden z jeho zakladatelů Václav Veselý.

Areál bývalých kasáren tak znovu ožil aktivitou, která zde už před lety fungovala. „Členové klubu kolem Vaška Veselého a Zdeňky Dufkové odvádějí skvělou práci a také aktivně zvelebují zázemí i okolí cvičiště, což je skvělé. Navíc se věnují práci s dětmi a mají velké plány do budoucna,“ nešetřil chválou starosta Robert Stržínek, který se byl v areálu osobně podívat. Zároveň přislíbil klubu podporu radnice: „Tart Valmez dostane do výpůjčky objekt v kasárnách s přilehlými pozemky pro snadnější realizaci jejich činnosti. K té patří i pořádání příměstského tábora, který se letos velmi vydařil. Plánují zde i soutěže a cvičení služební kynologie pro příslušníky policie, záchranářů, případně armády či programy prevence kriminality pro mládež.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama