Mgr. Martin Hanousek

krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • SZ
  • Hradec Králové
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2020 7:37:00

Město rozdá testy na koronavirus učitelům

Město rozdá testy na koronavirus učitelům

V rámci prevence město rozdá hradeckým učitelům v základních a mateřských školách až 1300 jednorázových testů na koronavirus. Samotné testování je poté v režii učitelů po dohodě se sjednanými lékaři.

Smyslem této akce je zmapovat situaci ve školách a prevence s cílem zachovat výuku, zatím jsou stále v provozu všechny mateřské i základní školy.

„Nejde o žádné plošné testování z důvodů nákazy či ohniska v některé z našich škol. Chceme, aby učitelé měli v případě podezření možnost okamžitého testu a tím co nejrychlejší zpětné vazby, tak abychom chránili jejich kolegy a především děti. Proto jsme mezi hradecké učitele jak do základních, tak mateřských škol začali distribuovat testy na koronavirus, které město převzalo od Královéhradeckého kraje. Testování si pak musí učitele zajistit sami po dohodě se svými lékaři,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek. Situace ohledně výskytu onemocnění covid-19 je na hradeckých školách zatím příznivá. „Děláme maximum pro to, aby byla výuka zachovaná, všechny školy zůstávají v provozu. Co se týče dalších opatření, tak jejich nastavení na jednotlivých školách jsme ponechali na ředitelích. K dispozici jsou dětem každopádně desinfekce, snažíme se také koordinovat pohyb ve školách tak, aby se jednotlivé třídy zbytečně nesetkávaly,“ doplňuje náměstek Hanousek. Ředitelé škol mohou nastavit také pravidla pro nošení roušek v budově, při hodinách je však děti nosit nemusí.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama